De mai bine de un an, fostul jucător de hochei al Stelei, Ioan Timaru, nu mai are nici o legătură contractuală cu clubul militar.
CSA Steaua București a terminat ultimul sezon pe locul 5 din 7 competitoare. Corona Brașov a cucerit titlul.
CSM Corona Braşov a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 7-1 (2-1, 3-0, 2-0), marţi, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă.
Ioan Timaru s-a retras în Călan, orașul în care s-a născut. Asta nu-l împiedică însă să vină la toate meciurile echipei lui de suflet, mai ales că are și un motiv bine determinat să facă acest drum: băiatul lui evoluează tot la Steaua și poartă pe tricou același număr pe care l-a avut și el. E vorba de numărul 16.
„Este de fiecare dată emoționant sa-mi văd baiatul jucând la Steaua. Îmi aduc aminte de vremurile în care intram pe gheață alături de ceilalți colegi, în marile bătălii cu Sport Club Miercurea Ciuc sau la echipa națională.
Din păcate pentru actualii jucători astfel de vremuri nu mai sunt. Hocheiul e aproape inexistent ca și sport”, spune cu amărăciune Ioan Timaru pentru ProSport.
Fostul internațional știe și motivul pentru care s-a ajuns aici: „Nici nu e greu să-ți dai seama de ce am ajuns cu hocheiul în această situație. Din cauza faptului că în București nu există încă un patinoar.
Așa s-au pierdut atâtea generații de copii care puteau practica acest sport. Ca să nu mai spun de celebrele derby-uri dintre Steaua și Ciuc. Nu știu când se va face noul patinoar. Dar e păcat că nimeni nu face nimic în acest sens”, a adăugat el.
Perioada de după ’90 a fost marcată de intensificarea duelurilor sportive dintre Steaua și Sport Club Miercurea-Ciuc, care au înlocuit vechea tradiție a confruntărilor Steaua – Dinamo. Investițiile masive în hochei făcute în zona Harghitei nu au reușit să încline balanța în fazele finale ale campionatului decât mult mai târziu, echipa militară reușind să câștige titlu după titlu, cupă după cupă.
Din anul 2006, când echipa militară cucerea ultimul titlu de campioană națională din palmaresul său, hocheiștii steliști au pierdut supremația în campionat ca urmare directă a lipsei unui patinoar propriu, care să asigure condițiile necesare de pregătire, dar și de formare a unei pepiniere proprii de jucători.
Cu toate acestea, ei nu au cedat și au reușit să compenseze aceste lipsuri printr-o dăruire totală, care a adus în vitrina clubului două noi Cupe ale României, cucerite în 2008 și 2012, scrie site-ul CSA Steaua.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER