ISU a închis și „Dinamo”, o sală care a fost inaugurată în urmă cu 2 ani și jumătate. Clubul din Ștefan cel Mare, obligat să mute un meci de cupă europeană
Arenele din România cad „pradă” una după alta Ispectoratelor pentru Situații de Urgență (ISU). În aceste zile a venit rândul Sălii „Dinamo” să fie închisă pentru că nu îndeplinește normele de securitate la incendiu. Astfel, partida dintre Dinamo București și Maribor Branik, contând pentru turul 3 preliminar al Cupei EHF, manșa retur, trebuie să se desfășoare în altă parte.
Pe ultima sută de metri, formația pregătită de Eliodor Voica a semnat un contract pentru a evolua în Sala Polivalentă, astfel că jocul retur, care se va relua de la 26-27, se va disputa în respectiva locație duminică, începând cu ora 18:00.
Informația este mai mult decât surprinzătoare, având în vedere două aspecte:
- CSM București a jucat în urmă cu 5 zile în Liga Campionilor (feminin) cu Savehof
- Sala Dinamo este relativ nouă pe harta arenelor din România, din 2013, astfel că trebuia construită conform unor norme, în baza unor avize, etc
„Reprezentanții ISU au venit special după meciul dintre CSM și Savehof și au hotărât că nu se mai pot disputa jocuri în Sala Dinamo. Trebuie să fie efectuate o serie de lucrări pentru securitate. Sau se poate juca, dar fără spectatori. Astfel, am decis ca meciul cu Maribor Branik să-l disputăm în Sala Polivalentă”, ne-a declarat Ovidiu Semen, directorul sportiv al echipei de handbal Dinamo. Oficialii dinamoviști speră ca suporterii să-i însoțească pe jucători și la Sala Polivalentă.
Printre altele, CS Dinamo trebuie să monteze o perdea de apă pe peretele sălii care este poziționat către niște case, pentru a primi autorizația ISU.
Sala Dinamo este a doua arenă relativ nouă închisă în aceste zile, după cea din Călărași. Sala din Ștefan cel Mare a fost construită de Consiliul Național de Investiții, care funcționează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Iar când s-a făcut proiectul, cei care derulează programe de inters public nu au ținut cont și de această autorizație!
Pe de altă parte, oficiali ai cluburilor sunt contrariați de faptul că arenele sunt băgate în aceeași oală cu cluburile de distracție. „Atât timp cât noi funcționăm pe Legea 4, avem contracte încheiate cu Jandarmeria, cu firmă privată de pază, avem contracte încheiate cu pompierii, pentru salvare, nu înțelegem de ce nu se face o diferență între ce s-a întâmplat la Colectiv și evenimentele sportive. În săli se intră după ce se fac mai multe controale”, spune un oficial.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?