16 lungimi de bazin pentru un zâmbet larg, reconfortant, nemaivăzut pe buzele Cameliei Potec, în contextul dezamăgirilor din zilele anterioare. În proba favorită și cea în care și-a pus de la bun început cele mai mari speranțe, 800 m liber, „sirena” lui Philippe Lucas a plecat ca din tun în seria a treia și a menținut ritmul până la 550 m. Unul uluitor, în interiorul recordului mondial! Vibrațiile dintr-un Water Cube obișnuit cu performanțe feerice ne fac să visăm. Va cădea cel mai vechi record din înotul feminin, stabilit tocmai în 1989 (Janet Evans – 8:16,22)?
Ar fi fost prea de tot. Dar, și așa, cu 8:19,70, Camelia și-a devansat categoric adversarele din serie. Mai presus, și-a spulberat cu mai bine de patru secunde cea mai bună performanță națională (8:23,78 în aprilie 2008, la Dunquerque) și s-a situat la numai trei sutimi de recordul olimpic al americancei Brooke Bennett, de la Sydney 2000. În seria următoare, britanica Adlington avea să-l doboare: 8:18,06. Cu cel de-al doilea timp în serii, Potec va pleca de pe culoarul al cincilea în finala de mâine dimineață (5:16 ora României).
RĂ‚ZVAN Florea a visat cu ochii deschiși
Răzvan Florea a încercat azi, 5:19 ora României, să-și apere bronzul olimpic al probei de 200 m spate. „Să intru în finală, iar de-aici totul e posibil”, spunea constănțeanul încă de la plecare. Singurul medaliat la JO din istoria înotului masculin românesc concurase fenomenal în semifinala de ieri, în seria lui fiind depășit doar de deținătorul recordului mondial, americanul Aaron Peirsol. „Căpitanul” și-a doborât ieri recordul național, încheind cele patru lungimi de bazin în 1:56,45.
4 Cu patru secunde a fost mai iute Camelia decât timpul de record național, pe care tot ea îl deținea
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER