Un „Big Brother” în variantă belgiană marchează competiția de la Vancouver. O casă de producție a format în numai doi ani și jumătate un echipaj feminin de bob și l-a adus la Jocurile Olimpice.
Visul olimpic a două belgience, Eva Willemarcy și Elfje Willemsen, s-a născut într-un mod bizar, pe platoul de filmare. Din dorința de a pune pe picioare un reality-show inedit, o casă de producție le-a recrutat pe cele două fete și a încercat să formeze un echipaj feminin de bob de la zero. Până spre sfârșitul anului 2007, niciuna dintre belgience nu se urcase pe o sanie.
Scopul a fost acela de a le urmări pe termen lung, sperând ca într-o zi să le filmeze chiar la Jocurile Olimpice. Iar acea zi a venit mult mai devreme decât s-a așteptat toată lumea, experimentul fiind o reușită totală. Pe locul 14 într-o etapă de Cupă Mondială
„Când ne-au spus că obiectivul ar fi participarea la Jocurile Olimpice, toți am spus că acest lucru nu se va întâmpla. Niciodată nu vom putea ajunge la Olimpiadă în doi ani și jumătate. Ne-am apucat de treabă, iar de la an la an ne-a fost tot mai bine”, a povestit Willemsen. În timp, „olimpicele” n-au scăpat de accidente, dar au ajuns totuși la Vancouver, după ce au prins și un respectabil loc 14 la etapa de Cupă Mondială de la Winterberg (Germania), înainte de Crăciun (2009). Și la Vancouver, Willemarcy și Willemsen sunt urmărite permanent de o cameră video, dar „nu este un reality-show, ci un documentar științific”, după cum au susținut starurile.
Lysacek – Liukin, pe Aripile Vântului
JO nu reprezintă doar un loc al sportului, ci și al dragostei pentru proaspătul campion olimpic american, patinatorul Evan Lysacek (stânga). Cucerirea laurilor nu a reprezentat unicul motiv de bucurie pentru sportivul de 22 de ani, care a celebrat succesul alături de o altă campioană olimpică, gimnasta Anastasia Liukin (dreapta). Publicația People magazin scrie că între ei nu există doar o „foarte bună prietenie” ci se simte o chimie specifică îndrăgostiților.
Sărituri cu schiurile, proba pe echipe: Austria 1107.9 puncte; Schi fond, sprint pe echipe. Feminin: Germania (Sachenbacher – Nystad) 18:03.7. Masculin: Norvegia (Pettersen – Northug) 19:01.0. Românii Pepene și Hogiu au ratat finala, după ce s-au clasat pe locul 9 în seria semifinală II; Patinaj artistic, proba de dans: Virtue – Moir (Canada).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER