Lăcrămioara Perijoc (28 de ani) a încrucișat mănușile în ringul Campionatelor Mondiale de box feminin, organizate la Istanbul și a reușit marea performanță de a cuceri medalia de argint.
Campioană europeană în 2019, sportiva noastră a dominat din start lupta şi s-a aruncat asupra adversarei, Hatice Akbaş, campioană europeană Under 22 în acest an la 52 kg, cu serii de lovituri la cap şi la corp.
Dar deşi a controlat schimburile de lovituri şi a fost mai clară şi mai combativă, mai ales în ultimele două reprize, arbitrii judecători i-au acordat o decizie partajată turcoaicei cu 3-2.
Lăcrămioara Perijoc a reușit să ajungă până în marea finală unde a etalat un box curat, tehnic, dar, în cele din urmă s-a văzut nevoită să se recunoască învinsă.
„Pentru mine această medalie este extrem de importantă și nu vine ca o surpriză pentru că știu cât de mult m-am pregătit. Eu, dacă nu aveam parte de acele accidentări din trecut, mai puteam obține și alte performanțe la fel de importante. Dar, așa a vrut Dumnezeu, ca toate să vină la timpul lor”, povestește cu mult calm Lăcrămioara.
Este cât se poate de conștientă că drumul până la calificarea olimpică din 2024 este abia la început. „Vin Europenele, apoi, anul viitor, din nou Mondialele. Eu nu mă văd că și calificată la Paris. Iau fiecare concurs în parte. Trebuie să parcurg cu atenție toate etapele până la Paris”, a mai spus ea.
Din clipa în care a primit medalia de argint, Lăcrămioara a dezvăluit că nu s-a dezlipit de ea. „Am așezat-o lângă mine, în camera de hotel, iar a doua zi dimineața, după concurs am mers să o ating.
În această medalie se regăsește toată munca mea. Îmi doresc să-mi adaug și alte medalii în palmares, chiar mai importante ca aceasta”, a adăugat ea.
Suma pe care Lăcrămioara o va primi în urmă cuceririi acestei medalii este 50.000 de dolari. O sumă fabuloasă pusă la bătaie de către organizatorii Mondialului dacă luăm în calcul faptul că până acum, câțiva ani, sumele de bani, drept premiere, erau foarte mici.
„Înainte de a mă gândi la mine ce voi face cu acești bani, mă gândesc la părinții mei. Pe ei vreau să-i ajut mai întâi. Este datoria mea morală să fac acest lucru”, a încheiat ea.
România a aliniat un lot de cinci sportive la startul competiţiei, dar Steluţa Duţă (cat. 48 kg/CSA Steaua), Eugenia Anghel (cat. 50 kg, SCM Craiova), Claudia Nechita (cat. 57 kg, CSA Steaua) şi Alexandra Petcu (cat. 81 kg/CSA Steaua) au părăsit deja turneul. Antrenorii lotului naţional de senioare sunt soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.
Celelalte pugiliste române care au mai cucerit medalii la Mondiale sunt Steluţa Duţă, vicecampioană mondială în 2005 şi 2006 la 46 kg, şi în 2010 la 48 kg, Adriana Hossu, argint în 2008 la 86 kg, bronz în 2006 la 86 kg, Camelia Negrea, bronz în 2005 la 48 kg, Diana Ungureanu, bronz în 2001 la 51 kg, Daniela David, bronz în 2002 la 63,5 kg, Luminiţa Turcin, bronz în 2006 la 70 kg, Paraschiva Fetti, bronz în 2008 la 80 kg.
Foto: Facebook / Steaua
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER