Cornel Oțelea (82 de ani) nu reprezintă doar un nume legendar în handbalul românesc. A fost jucător, antrenor și conducător.
A condus Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” în perioadele 1983-1984 și 1991-1997, fiind primul jucător român de handbal avansat în gradul de general.
Triplul campion mondial cu echipa de handbal a României (Dortmund 1961, Praga 1964 și Paris 1970) a câștigat Cupa Campionilor Europeni atât din postura de sportiv, în anul 1968, cât și din cea de antrenor, în 1977.
Rugat să vorbească pentru Prosport despre plecarea lui David Popovici de la Steaua la Dinamo, generalul Cornel Oțelea a fost cât se poate de critic, explicând și cine se face vinovat pentru toată harababura.
„În primul rând trebuie să știți că, dacă David Popovici ar fi fost legitimat la Steaua în perioada mandatului meu, nu ar fi plecat niciodată de la noi. Asta ca o primă problemă.
A doua chestiune: cred că primul în culpă de ceea ce s-a întâmplat prin plecarea acestui sportiv de top este șeful secției de natației care nu a evaluat corect potențialul acestui băiat.
A dat dovadă de o lipsă crasă de profesionalism. Apoi, ceilalți vinovați se regăsesc în rândul persoanelor din conducere care nu au știut să gestioneze această situație.
Dacă ei știau că David Popovici are un contract care se încheie la o anumită dată ar fi trebuit să reînnoiască angajamentul cu el, cu cel puțin șase luni înainte de data expirării contractului
Iar partea financiară trebuia să fie rezolvată imediat. Cei care s-au făcut responsabili de plecarea lui David Popovici la Dinamo, ar fi trebuit să plece din funcții imediat, chiar cu cinci minute înaintea consumării acestui fapt și nu în secunda imediat următoare”, a opinat Cornel Oțelea, care s-a declarat uluit de cum nimeni de la Steaua nu și-a dat seama de valoare acestui puști.
Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale, este un car de nervi pe conducerea CSA Steaua, după plecarea lui David Popovici. ProSport a scris încă de ieri despre posibila debarcare a comandantului Răzvan Ștefan Bichir, care va „zbura” din funcție cât de curând.
Popovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.
David Popovici a adunat cinci medalii la CE Natație pentru juniori de la Otopeni: patru de aur și una de argint.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER