Din nou campion mondial la snooker, Ronnie O’Sullivan ar dori să se retragă dintr-un sport în care nu mai are adversari.
La miezul nopții, teatrul Crucible din Sheffield freamătă. În fața a o mie de oameni ce aplaudă în picioare, un bărbat obosit bea apă minerală direct din sticlă. Își permite acest gest. E noul campion mondial la snooker, Ronnie O’Sullivan, regele postavului verde, îmblânzitorul sferelor colorate. A dominat clar turneul, iar finala cu Ali Carter, terminată 18-8, a fost tot timpul la cheremul lui.
Înainte de a primi trofeul de campion mondial, O’Sullivan își arată adevărata comoară, pe micul Ronnie, fiul lui de 11 luni. Copilul se simte în largul lui pe masa pe care tatăl a câștigat 328.500 de lire sterline. Ia trofeul, cecul cu banii, apoi vorbește liniștit, degajat. Printre mulțumiri și zâmbete, vine și bomba: „Mă voi gândi în această vară ce să mai fac, pentru că sunt numărul unu mondial, campionul mondial, campionul Marii Britanii. Poate e timpul să mai iau o pauză”. Apoi și-a luat băiatul iar în brațe. Urmează vacanța. Cât de lungă va fi? Doar el știe.
Regele break-urilor Ronnie O’Sullivan a reușit primul break de peste 100 de puncte la 10 ani (117 puncte), iar primul de 147 de puncte la vârsta de 15 ani. Deține recordul celui mai rapid break maxim din istorie, în 1997 „curățând” masa folosind bila neagră între cele roșii în doar 5 minute și 20 de secunde. La Sheffield a adunat cele mai multe break-uri mari din competiție, 12, unul dintre ele de 147 de puncte.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER