În iulie 2017 Cristina Neagu semnează cu echipa CSM Bucureşti. Urmează cinci sezoane la echipa finanțată de Primăria Capitalei.
Asta înseamnă, la o medie de 20.000 de euro lunar, un venit în 60 de luni de peste 1,2 milioane de euro, la care se adaugă bonusuri de performanță, iar suma poate ajunge până la 1,5 milioane de euro.
A fost lider la echipa națională, chiar dacă o perioadă s-a retras de la prima reprezentativă.
Ce a reușit Cristina Neagu în această perioadă?
# în 2020 nu s-a acordat niciun trofeu intern și internațional, în campionat după 18 etape CSM Buucrești era la egalitate de puncte cu Vâlcea și avea un meci mai puțin disputat
Neagu, care evoluează la CSM București din 2017, și-a prelungit actuala înțelegere cu doi ani în decembrie 2021 și va avea un salariu în valoare de 20.000 de euro pe lună, după ce până acum a fost remunerată cu 17.500 de euro. Adică va juca până în 2024 la echipa pregătită încă un sezon de Adi Vasile. Lui îi expiră angajamentul pe 30 iunie 2023.
Ea a a început handbalul la vârsta de 12 ani, la CSȘ nr. 5 București, iar ca senioară a evoluat pentru HC Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Vâlcea și ŽRK Budućnost.
A câştigat în 2015 cu Buducnost Podgorica prima Ligă a Campionilor din carieră, la cea de-a treia finală jucată, primele două finale le-a disputat în 2010 cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi în 2014 cu Buducnost Podgorica. În tricoul echipei Buducnost Podgorica a obţinut trei cupe şi patru titluri de campioană, mult mai mult ca la CSM.
Tot în 2015, dacă ne referim la prima reprezentativă, câştigă medalia de bronz la Campionatul mondial de handbal alături de echipa naţională a României, unde a fost desemnată cel mai bun inter stânga de la turneu precum şi cea mai bună marcatoare a competiţiei cu 63 de reuşite.
Cristina Neagu, care n-a fost prezentă la ultima ediție din motive personale, nu a jucat și România a ocupat locul 13.
România a participat la toate cele 24 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin şi a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La precedenta ediţie a Mondialului, în 2019, România a încheiat pe locul 12 în Japonia.
Întrebarea care se pune este una simplă: a investit bine banii CSM București? Dacă ne uităm la performanțe și le comparăm cu cele din 2017 = cu siguranță nu. Dacă ne referim, la fel cum susțin mulți, că e un bun național probabil că da.
Ne place s-o vedem pe Cristina Neagu jucând pentru o echipă de club din România, dar cifrele și trofeele n-o ajută deloc în comparație cu sumele chletuite de Primăria Capitalei.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER