Primul turneu de snooker „6 bile roșii” a avut loc în acest weekend (07-09 iunie) la RST Snooker Club. Concursul a făcut parte din sezonul RST 2019, fiind cea de-a 6-a competiție a anului.
Mihai Vladu este câștigătorul primei ediții a turneului RST Six Red Championship! Acesta a câștigat finala disputată împotriva lui Babken Melkonyan cu scorul de 5-1! Break-ul cel mai mare al competitiei a fost realizat de Babken Melkonyan, 72 de puncte!
Meciurile din primul tur al concursului au început vineri, orele 16:00, iar accesul spectatorilor a fost liber! Partidele au putut fi urmărite și în sistem video livestreaming, atât pe pagina oficială de facebook a clubului (https://www.facebook.com/rstsnookerclub), cât și pe canalul oficial de youtube (https://www.youtube.com/channel/UC7O9ZMfFDqPCErLPTYEMjZw).
Câștigătorul concursului a fost premiat atât financiar cât și cu 1000 de puncte ce se vor adăuga în clasamentul general provizoriu. Totodată, există un bonus din partea organizatorilor pentru realizarea unui break maxim (75 de puncte).
De menționat faptul că la ultimul concurs al sezonului se vor califica doar primii 16 sportivi din clasamentul general provizoriu, așadar miza acestui turneu este una destul de mare! Meciurile din cadrul turneului s-au disputat în sistemul cel mai bun din 7 jocuri până la faza sferturilor de finală (primul la 4), iar sferturile de finală, semi-finalele și finala s-au disputat în sistemul cel mai bun din 9 jocuri (primul la 5).
Detalii despre competiție, la întreg sezonul RST 2019 și la întreaga activitate a clubului de snooker RST, pot fi regăsite pe site-ul oficial, www.realsnooker.ro sau pe pagina oficială de facebook.
Care este diferența între un turneu obișnuit de snooker și un turneu de snooker „6 bile roșii”?
Așa cum reiese încă din denumire, meciurile din cadrul unui turneu de snooker „6 bile roșii” se desfășoară doar cu 6 bile roșii, față de un joc normal care se desfășoară cu un pachet de 15 bile roșii.
Toate regulile obișnuite ale snooker-ului se aplică cu următoarele excepții:
1. Nu vor mai fi mai mult de PATRU solicitări consecutive de Fault și Ratare, în orice moment.
2. După patru solicitări consecutive de Fault și Ratare, arbitrul va avertiza jucătorul ce a comis Fault și Ratare, de faptul că la o nouă solicitare de Fault și Ratare, următoarele opțiuni sunt disponibile pentru celălalt jucător: (I) să joace din poziția în care au rămas bilele; (Ii) să îi ceară adversarului să joace din poziția în care au rămas bilele; (Iii) să joace din poziția în care au rămas bilele, având opțiunea de a plasa bila albă oriunde pe masă (această opțiune nu este permisă atunci când adversarul nu mai are puncte suficiente pe masă pentru a câștiga frame-ul, el având nevoie sa obțină puncte din fault-urile oponentului).
3. Un jucător nu poate realiza un snooker în spatele bilei colorate nominalizate la orice moment de timp.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER