Constantin Bogdan Matei, senator PSD de Vâlcea și fost fotbalist, este noul ministru al Tineretului și Sportului. Unul de nota 2,75, dacă ne ghidăm după nota obținută la examenul de titularizare!
Cariera de sportiv a lui Matei nu a fost deloc impresionantă, el nereușind să ajungă mai sus de al treilea eșalon al fotbalului românesc, dar norocul i-a surâs mai mult în politică, în ciuda faptului că drumul său a început destul de greu. Cum cu fotbalul nu i-a mers prea bine, Matei s-a înscris, la începutul anilor 2000, la Facultatea de Sport, iar după obținerea diplomei a urmat o carieră de profesor de sport. Una pe care a început-o foarte greu, având în vedere că prima notă obținută la examenul de titularizare a fost 2,75! Ulterior, Matei s-a pregătit mai bine, a obținut un 5,25, insuficient pentru titularizare, dar, apoi, a reușit să-i convingă pe profesori să-i acorde o notă de trecere.
Matei a intrat în PSD în 2011, iar luni a fost anunțat drept înlocuitorul Ioanei Bran în funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Câteva idei despre Matei spuse chiar de noul șef de la MTS într-un interviu acordat site-ului evenimentulvalcean.ro:
„M-am născut în Vâlcea, la 26 octombrie 1980, am urmat școala generală Henri Coandă, apoi Liceul Henri Coandă. Am absolvit Colegiul Național de Măiestrie Fizică Sportivă – Lucian Blaga, apoi Facultatea de Educație Fizică și Management în Sport. Am un masterat în Tehnologii Informatice Aplicate în Managementul Organizaților Sportive. Am început să joc fotbal de la 12 ani și am activat, în Facultate, la echipa Universitatea Sibiu care juca atunci în Liga a III-a. Dar am ajuns să antrenez copii pentru că asta mi-am dorit cel mai mult, iubesc să antrenez copii de la grupe foarte mici. Acum am deja din prima generație la care am fost diriginte, copii care au ajuns studenți și câțiva promit să ajungă sportivi foarte buni…”.
„Sunt profesor din 2005, am început la Liceul Tehnologic Băile Govora, apoi la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, la Liceul Sanitar și la Școala Generală Anton Pann unde am fost și director adunct din 2013 până în 2015 când mi-a expirat delegația. Sunt căsătorit din 2007, am un băiat de șase ani, iar în PSD am intrat în 2011 atras de un grup de tineri de aici și de ideile lor că putem schimba societatea doar dacă ne implicăm mai mulți tineri în politică.
„Cunosc foarte bine județul Vâlcea. În primul rând am fost mereu prezent la competiții sportive și meciuri de la toate nivelurile și mi-a plăcut să particip la meciuri, m-am ocupat mult timp de un Club Sportiv-Likayos al cărui membru fondator sunt și care are 4 secții de sport.
„România are nevoie de o legislație care să ajute mai mult la dezvoltarea copiilor, sănătatea acestora, procesul de învățământ. Aici ar trebui introduse legi, dar cred că mă voi axa pe o tentativă de schimbare a actualei Legi a Sportului care are multe lacune. Am discutat cu multe cadre didactice și am discutat deseori cu al meu coleg senatorul Laurențiu Coca pe care îl respect foarte mult și care a fost și el fotbalist. Amândoi credem că trebuie încurajate legislativ companiile, dar și persoanele fizice, care vor aloca fonduri direct echipelor de copii, de la toate disciplinele. Mulți părinți nu își permit să ducă copilul la un sport. Iar România pierde astfel talente desoebite. Nu ai cum să ști ce talentat ar fi fost cineva la 17-18 ani dacă nu a făcut sport de la 7-8. De aceea am și înființat acel Club. Să ofer posibilitatea și celor fără bani, copiilor din familii cu venituri modeste, să practice un sport. Știu exact ce înseamnă asta, tata a lucrat operator chimis la Uzina G, iar mama muncitor la IUCF, fostul UZUC, și au făcut eforturi pentru a mă susține în școală.
„A fi profesor este ceva demn, iar a fi profesor de sport, a lucra la disciplina elevilor, la sănătatea lor, la deprinderi, a-i ajuta să lucreze în echipe, să simtă cum cresc în valoare și în performanță este ceva deosebit. Nu numai onorabil, dar spun eu deosebit”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER