Naționala de polo a României, cinci meciuri de pregătire în trei zile contra Greciei la Atena! 7 jucători provin de la CSA Steaua, dar avem și doi stranieri

Naţionala de polo pe apă a României se află într-un cantonament comun în Grecia, alături de reprezentativă similară elenă, pentru a pregăti turneul preolimpic programat în perioada 14-21 februarie 2021, în Olanda, la Rotterdam.

Stagiul va cuprinde 5 meciuri de pregătire, iar echipa noastră va reveni în țară pe 30 decembrie. Cei doi selecționeri ai tricolorilor sunt greci: Athanasios Kechagias și Panagiotis Vergos.

România va evolua în Grupa B, alături de Croaţia, Olanda, Rusia, Germania şi Franța. Turneul preolimpic aduce la start 12 echipe, împărţite în două grupe. În grupa A vor juca Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia și Turcia.

Naționala de polo a României, cinci meciuri de pregătire în trei zile contra Greciei la Atena! 7 jucători provin de la CSA Steaua, dar avem și doi stranieri

După meciurile din grupe, primele 4 echipe vor disputa sferturile de finală. Primele trei clasate obțin biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Lotul României 

Victor Antipa, Tic Marius, Ghiban Alexandru, Prioteasa Andrei, Fulea Tudor, Vancsik Levente și Dragomirescu Vlad (CSA Steaua)

Georgescu Vlad, Vatrai Alexandru, Remeș Bogdan, Czenk Ferenc (CSM Oradea)

Neamțu Andrei, Bota David, Mihaluta Adrian (Dinamo)

Abrudan Șerban (Crișul Oradea), Radu Cosmin (Mladost Zagreb), Robert Gergelyfi (ASC Duisburg)

Colectivul tehnic

Athanasios Kechagias- antrenor principal
Panagiotis Vergos- antrenor secund
Cristian Iordache- antrenor federal
Alina Smaranda-medic
Georgeta Kari-kinetoteraput
Olteanu Valentin- operator video

Turneul olimpic de polo masculin este programat între 26 iulie şi 9 august. 12 echipe vor fi prezente la start. Japonia, Serbia, Italia, Spania, Statele Unite, Australia, Africa de Sud şi Ungaria (campioana europeană din 2020) sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2020. România a calificat echipa masculină de polo pe apă la opt ediţii ale Jocurilor Olimpice: 1956, 1960, 1964, 1972, 1976, 1980, 1996 şi 2012, fără a obţine însă vreo medalie.

Publicat: 29 12. 2020, 07:45
Actualizat: 29 12. 2020, 08:41