Nicu Vlad candidează pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), cu ocazia alegerilor programate pentru 26 şi 27 martie 2021.
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a soliictat să se întreprindă reforme urgente în materie guvernanţă şi politică antidoping, sub ameninţarea cu excluderea de la Jocurile Olimpice, forul internaţional având de peste un an preşedinţi interimari după demisia forţată a celui care a fost considerat omul forte timp de patru decenii, ungurul Tamas Ajan.
România riscă să fie suspendată de către IWF după ce a adunat patru încălcări ale regulamentului antidoping în decurs de 12 luni.
Agenţia Internaţională de Testare a încheiat procedurile împotriva sportivilor români Gabriel Sîncrăian şi Răzvan Martin pentru încălcarea regulamentului antidoping la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.
Candidaţii la preşedinţia IWF sunt britanicul Mike Irani – actualul preşedinte interimar şi care a asigurat că nu va candida pentru funcţie -, grecul Pyrros Dimas, qatarianul Mohamed Yousef Al-Mana, finlandeza Karoliina Lundahl, kazahul Janat Tusupbekov, irakianul Mohamed Jalood, românul Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere – toţi membri în Comitetul Executiv -, americanca Ursula Papandrea, chinezul Jinqiang Zhou, norvegianul Stian Grimseth şi iranianul Ali Moradi, informează agenția EFE, ciată de Agerpres.
Printre alte aspecte care atrag atenţia, scrie sursa citată, sunt candidaturile pentru funcţia de membri în Comitetul Executiv ale egipteanului Mahmoud Mahgoub şi thailandezului Intarat Yodbangtoey, ale căror ţări au fost excluse de la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo-2020 din cauza cazurilor repetate de dopaj. Pe această listă mai figurează şi australianul Sam Coffa, în vârstă de 85 de ani.
Cel mai strălucit halterofil al României, Nicolae ”Nicu” Vlad, triplu medaliat olimpic şi triplu campion mondial, preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, s-a născut la 1 noiembrie 1963, în comuna Piscu, judeţul Galaţi, potrivit cosr.ro.
A început să practice halterele la vârsta de 15 ani. A fost descoperit de antrenorul Gh. Gospodinov. Legitimat la secţia de haltere a Şcolii Sportive Galaţi, apoi la Clubul „Dunărea” din oraşul natal. A cunoscut consacrarea la Clubul „Rapid” din Bucureşti şi, în special, la Clubul „Steaua”. Spre sfârşitul carierei de sportiv, a activat şi pentru Clubul „Astra” din Arad.
Supranumit „Hercule din Carpaţi”, Nicu Vlad a cucerit medalia de aur la haltere în cadrul Jocurilor Olimpice de vară din Los Angeles, 1984, la categoria 90 kg, pe când avea doar 20 de ani. La Olimpiada din 1988, de la Seul, a obţinut argintul la categoria 100 kg, iar în 1996, la Jocurile Olimpice de vară de la Atlanta, a câştigat bronzul la categoria 108 kg.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER