Nu și-a mai văzut copilul de 6 luni ca sa califice naționala în semifinalele Golden League!
Voleiul românesc este la înălțime. Naționala feminină s-a calificat în semifinalele Golden League, după o victorie clară, 3-0, obținută la Alexandria în fața Ungariei.
Performanța cere sacrificii: voleibalistele fac drumuri la București pentru a-și susține examenele din sesiune, iar selecționerul și-a văzut băiatul în ultimele 6 luni doar prin video.
Noul antrenor, spaniolul Guillermo Naranjo, era foarte bucuros de succes, chiar dacă asta înseamnă să mai amâne cu o săptămână revederea cu fiul său.
„Nu mi-am văzut fiul de 6 luni, așa că abia aștept să merg acasă și să îmi petrec vacanța cu el și cu familia, acasă, la soare. El are 8 ani și din păcate nu am putut fi alături de el la ziua lui, care a fost pe 17 mai”, a declarat Guillermo Naranjo, selecționerul naționalei feminine de volei a României pentru ProSport.
Pentru multe dintre componentele naționalei cantonamentul se suprapune cu sesiunea.
„Sunt nevoită să fac drumuri la București în ziua cu examenul și să mă întorc înapoi la antrenamente. E puțin cam greu. Am noroc că antrenorul e foarte înțelegător”, a spus și Denisa Ionescu, jucătoare naționala de volei a României și studentă la ASE în anul I la marketing.
Pentru a evita să întârzie, ea pornește la drum cu mult timp înainte.
„Mi-e foarte teamă să nu fie vreun blocaj pe drum, dar încerc să fac tot posibilul să împiedic chestia asta: să plec din timp, să iau în calcul toate posibilitățile. Din fericire, nu s-a întâmplat până acum. Următorul examen e vineri la 7 jumătate dimineața, așa că o să plec la București cu o zi înainte, ca să nu am de-a face cu așa ceva și să nu fiu obosită. Simt că suntem mult mai legate, am avut destul de multe lucruri noi de învățat de la el, dar încă mai putem progresa foarte mult”, a adăugat Denisa Ionescu.
„Tocmai am terminat anul trei de psihologie la Universitatea din București. E foarte greu. E foarte stresant, e foarte puțin timp, este foarte greu să dai 100% în ambele domenii, dar trebuie. E un sacrificiu foarte mare, care nu știu dacă se vede din afară, cât de greu e pentru noi. Cu noul antrenor simt că suntem mult mai unite, mai închegate ca echipă și ne simțim mai încrezătoare”, a declarat și Iuna Zadorojnai, jucătoare naționala de volei a României și studentă în anul trei la Psihologie.
Absolventă a liceului bucureștean „Tudor Vianu”, Iuna Zadorojnai (21 de ani) știe exact și cum îi va arăta scurta vacanță dintre terminarea campaniei din Golden League și startul pregătirii pentru calificările la Campionatul European.
„Planurile mele pentru vacanța asta sunt simple: trebuie să-mi susțin examenul de licență la facultatea de psihologie și după aceea trebuie să dau admiterea la Master. Sper să am timp să dau o fugă și la mare și gata, asta a fost vacanța”, a precizat Iuna Zadorojnai.
Adelina Ungureanu negociază contractele și în funcție de cățel
Jucătoare în Italia, Adelina Ungureanu era foarte fericită după meci deoarece și-a putut vedea părinții, dar și cățelul, pe Cubush.
”Abia așteptam să-i văd și pe ai meci, care îmi lipsesc foarte mult când sunt în Italia, dar să-mi văd și cățelul, pentru că nu l-am mai văzut de la începutul cantonamentului. A venit cu mine din Italia, am făcut 4 zile pe drum ca să-l aduc. Am plecat de la Botoșani cu tatăl meu și m-am întors de acolo în România. Eu am rămas la Alexandria și el a mers mai departe acasă. Acum s-a bucurat și el foarte mult să mă vadă, i-au pus și steagul tricolor la gât, a fost suporter. Din păcate, nu a putut sta în sală, a trebuit să aștepte afară, dar a intrat la finalul meciului și ne-am bucurat împreună”, a spus Adelina Ungureanu, jucătoare naționala de volei a României.
Ea îl iubește atât de mult, încât la negocierea contractelor una din clauze se referă la el.
”A fost chiar un criteriu foarte important pe care l-am discutat când am semnat contractul, că trebuie să am o casă cu spațiu pentru cățel. În principiu Italia e o țară foarte deschisă în ceea ce privește animalele de companie. Poți să mergi cu ele peste tot, la sală, la evenimente sportive, în centrele comerciale, peste tot”, a remarcat Adelina.
Labradorul de 10 luni a fost botezat Cubush după ce Adelina a fost inspirată de eroul unui serial pe care îl urmărea.
„I-am ales numele pentru că mă uitam într-un serial în care era vorba despre o persoană foarte agresivă, dură, dar în momentul în care vorbea cu mama sa, Cuba, la telefon, îi spunea mereu: „Cubush, ce mai faci, cum ești?” Se înmuia când vorbea cu mama lui și mi s-a părut foarte drăguț contrastul ăsta dintre viața lui dură și momentul în care vorbea cu părinții”, a declarat Adelina.
Jucătoarele vor împărți cecul primit pentru calificarea în semifinalele Golden League
Prezența în semifinalele Golden League este recompensată cu 15.000 de euro de Confederația Europeană de Volei, bani care vor fi împărțiți jucătoarelor.
„Am spus că dacă e cazul vom opri taxa de participare pe care a plătit-o federația, dacă nu, tot ceea ce au câștigat ele pe teren se va îndrepta către ele.
La meciul cu Ungaria mi s-a părut un salt extraordinar, atât tehnic cât și tactic. Așezarea lor în teren, dorința lor să joace fiecare minge și să-și asume fiecare lucru, a fost o prestație foarte bună. Se vede un progres, un salt, de la prima lor întâlnire și până azi. Sper să continue pe aceeași linie”, afirmă Adin Cojocaru.
Aflat pentru prima dată la cârma naționalei României, spaniolul Guillermo Naranjo le-a cucerit pe jucătoare prin felul în care conduce antrenamentele.
„Noul antrenor e foarte activ, foarte prezent la antrenamente, la fiecare fază. Îl simțim foarte implicat, e acolo mereu cu noi și chestia asta cred că ne dă un impuls să facem mai bine, să ne dorim mai mult. A venit cu foarte multe exerciții noi, idei noi de antrenament. Antrenamentul e structurat altfel”, arată Adelina Ungureanu.
”Sunt foarte fericit. Au fost săptămâni grele, au fost multe lucruri dificile, erau jucătoare neeperimentate, au fost multe de schimbat, dar toate au fost foarte concentrate, au vrut să învețe, au fost foarte profesioniste. În final, munca asiduă și-a arătat roadele. Sunt foarte fericit pentru această performanță” – Guillermo Naranjo, selecționerul naționalei feminine de volei a României.
Naționala României a terminat pe primul loc Grupa C a Golden League, cu trei victorii (două cu Ungaria, 3-2, respectiv 3-0 și una cu Ucraina, scor 3-2). Pe locul secund s-a clasat Ucraina, cu două victorii, iar pe trei Ungaria, cu un singur succes. În semifinala programată pe 16 iunie, într-o singură manșă, tricolorele vor întâlni în deplasare una dintre celelalte câștigătoare de grupe, cel mai probabil Franța. Sâmbătă se va afla sigur adversara. Finala va avea loc la 19 iunie.