O legendă se înclină în fața noii arene spectaculoase ridicate cu 10.000.000 de euro! „Sunt atât de emoționat, că nu îmi găsesc cuvintele”. EXCLUSIV
This browser does not support the video element.
Eduard Pană, un fost jucător legendar de hochei al României, se înclină în fața noii arene spectaculoase ridicate în București cu un cost de 10.000.000 de euro.
Sâmbătă, 31 august, a fost inaugurat patinoarul Berceni Arena, primul care a fost construit în capitala țării în ultimii 70 de ani!
O legendă se înclină în fața noii arene spectaculoase ridicate cu 10.000.000 de euro! „Sunt atât de emoționat, că nu îmi găsesc cuvintele”
Fost jucător legendar de hochei, Eduard Pană și-a exprimat recunoștința față de primarul sectorului 4 din București, Daniel Băluță, pentru eforturile depuse în vederea realizării acestui proiect.
Pană consideră că deschiderea „Berceni Arena” poate însemna începutul unui reviriment al hocheiului românesc, care nu a mai produs jucători importanți de o bună bucată de timp. Totodată, legendarul sportiv salută faptul că li se oferă o nouă alternativă copiilor dornici să facă sport.
„Într-adevăr, acum stau să-mi caut cuvintele pentru că sunt atât de emoționat de faptul că vor fi atât de mulți oameni fericiți pentru deschiderea acestui patinoar, moment pentru care mulțumesc mult domnului primar Băluță. Bineînțeles, nu pot să evit să-l reamintesc pe domnul Țiriac, dânsul a făcut patinoarul de la Otopeni, acesta este al doilea și sper ca și celelalte sectoare să urmeze exemplul, pentru că este în favoarea și în asentimentul poporului nostru, copiilor noștri, care vor vedea ce înseamnă un patinoar în cartier.
Rămăseserăm singura capitală din lume care nu avea un patinoar artificial și nici acum nu putem să spunem că avem patinoare competitive. Ăsta e o bijuterie, cel de la Otopeni e o altă bijuterie, dar un patinoar adevărat începe de la 3.000 de locuri în sus! Nu vorbesc de cele din Statele Unite și din Canada care au 18-20.000 de locuri.
Dar important e că s-a făcut, există, este și meritul domnului primar Băluță, jos pălăria, îi mulțumesc din suflet ca fost hocheist, ca părinte, ca sportiv și din toate punctele de vedere îi mulțumesc din suflet.
La asemenea cartier și asemenea număr de locuitori, era necesar un patinoar de 3.000 de locuri cel puțin, așa cum era cel de la 23 August, Mihai Flamaropol. Dar e bine și așa, încă o dată mulțumim, e mare, mare, mare lucru. Îmi caut cuvintele ca să spun cât de mult îi mulțumesc și cât de mult contează aceste lucruri pentru sportul românesc și pentru hocheiul pe gheață.
Sigur că este și un punct de sprijin pentru hochei. Hocheiștii ies mai greu, durează 7-8 ani până scoți un jucător adevărat, dar numărul mare de copii din zonă va duce indirect la ridicarea hocheiului românesc, acolo unde de fapt îi e locul. Noi avem o federație care a fost înființată acum 100 de ani, am participat la patru Jocuri Olimpice de iarnă, 1964, 1968, 1972, 1976, 1980. Sunt Olimpiade la care țara noastră, fără patinoare, a participat! Există talent.
E un semnal pozitiv pentru copiii care au îndrăgit-o de pe terenul de tenis, pentru copiii care vor veni aici la patinoar la hochei. Nu întâmplător este faptul că Simona Halep a fost prima care a înființat o echipă feminină de hochei pe gheață. Ea a avut o echipă de hochei pe gheață la Otopeni, înscrisă în campionatul național. Un lucru pe care toată lumea l-a îndrăgit, copiii erau tot timpul pe lângă ea”, a declarat Eduard Pană, pentru ProSport.
Ce a declarat Ion Țiriac
„Îmi ridic pălăria în fața unui om care în sfârșit a făcut ce așteptam de ani și ani de zile. Un om care a fost ales, nu numit și a făcut ceea ce vedeți în fața dumneavoastră. Este Taj Mahal? Nu. Este o treabă de care o să se bucure tineretul și copiii în general. Că vin și profesioniștii să joace că n-au unde în altă parte, atunci asta e.
Acum câteva zile când am avut onoarea să dau mâna cu domnul Popoviciu i-am spus: „În curând, săptămâna viitoare, peste 2 săptămâni, peste 3 săptămâni dăm cu lopata la Otopeni și începem acel faimos bazin olimpic. Olimpic, olimpic, dar numai pentru copii.
„Domnu Țiriac, nu vă supărați. Pot să mă antrenez și eu în el. Cum adică, mă? Dumneata ești campion mondial, ești campion olimpic. Unde te antrenezi? Păi nu prea am unde.
Am venit aici să-mi ridic pălăria, să-l felicit pe primar, nu știu ce partid e și nu mă interesează. Treburi din astea ar trebui să fie multiplicate geometric, nu matematic. Un meci de hochei în București a mai fost, dar cu ăia 200, 300, 500 de spectatori…nu e normal. Aici îți trebuie un patinoar național care trebuie să aibă cel puțin 5.000 de locuri”, a declarat Ion Țiriac.