Ronnie O’Sullivan ține sub control accidentarea la glezna stângă și va disputa prima semifinală, una „sută la sută englezească”, împotriva lui Stuart Bingham, pe care l-a învins în turneul precedent, Champion of Champions, în primul tur, cu 4-2. Chiar dacă are un avantaj net în întâlnirile directe, O’Sullivan se poate gândi la revanșă, Bingham fiind cel care l-a scos din turneu, în sferturile de finală de la Campionatul Regatului Unit, în 2013, cu 6-4. „Trebuie să joc mai bine în meciul următor. Am văzut jocul lui Ronnie, a lăsat câteva uși deschise la începutul meicurilor, trebuie să îl pedepsești în astfel de situații„, s-a încurajat Bingham înaintea meciului în care „Racheta”, redevenit favorit la câștigarea trofeului, pornește clar cu prima șansă.
Meciul din sesiunea a doua îi aduce față în față pe Judd Trump și Stephen Maguire. Cei doi și-au împărțit victoriile în 2014, însă, la general, Maguire are avantaj major în întâlnirile directe cu Trump, 10-4. Scoțianul a cedat totuși net, cu 4-1, ultimul meci de la turneul Champion of Champions și, la conferința de presă de la capătul sfertului său de finală, a scos un evidență un aspect al jocului lui Trump, neglijat: „jocul de siguranță al lui Judd este foarte bun, mulți jucători nu văd asta. Am jucat însă la Champion of Champions și loviturile lui de siguranță m-au încurcat teribil„, a ținut să puncteze Stephan Maguire, potrivit worldsnooker.com.
Cei patru jucători și-au câștigat de maniere diferite meciurile din sferturi, singurul pe deplin mulțumit de jocul său fiind tânărul Judd Trump.
Ronnie:”Am avut nevoie de toată experiența mea pentru a-l învinge” pe McGill
Ronnie O’Sullivan s-a întrebuințat serios în fața scoțianului Anthony McGill, cel care făcuse deja o victimă importantă la această ediție a Campionatului Regatului Unit, conaționalul John Higgins, în joc decisiv.
Revenit la masă la mai puțin de 24 de ore de la partida din optimi, încheiată cu break maxim, „Racheta” a trecut testul fizic, reușind să revină după un început mai decis al mai tânărului său rival, de la 0-2. „Am avut câteva break-uri bune, dar nu am reușit să îl țin la distanță. Jocul m-a epuizat și am avut nevoie de toată experiența mea pentru a-l învinge. Anthony are ceva din Mark Selby, cu jocul său foarte complet, sper să joace snooker mulți ani de acum încolo, pentru că snookerul este norocos să aibă un astfel de jucător”, l-a lăudat cvintupluul campion mondial, un jucător greu de impresionat și foarte scump la aprecieri la adresa rivalilor, potrivit BBC.
Ronnie O’Sullivan, câștigărotul „Champion of Champions” luna trecută, s-a impus în final, 6-4 în fața lui McGill, punctând din nou în clasamentul break-urilor de peste 100 de puncte, cu o vizită la masă de 125 și alte două breakuri de 97 și 98 de puncte. „Racheta” a vorbit mai mult despre adversarul său la conferința de presă, pe care l-a creditat cu ezitările din propriul joc, punctând „are un caracter frumos. Cred că el a fost jucătorul mai bun la masă astăzi, a fost mai pregătit ca mine să câștige meciul, dar experiența m-a scos la liman. Stilul meu este să domin, să închei jocurile dintr-o singură vizită la masă, cu breakuri mari – nu m-a lăsat să fac asta. Anthony este un tip super, este genul meu, iubește jocul. Este un bun ambasador al snooker-ului„, a conchis O’Sullivan, potrivit worldsnooker.com.
Bingham l-a pedepsit pe Dott pentru un nou final de meci bâlbâit
Graeme Dott promitea o semifinală de zile mari împotriva lui Ronie O’Sullivan, după un start incredibil, 5-0, împotriva australianului Neil Robertson. În meciul din optimi, Dott s-a înmuiat la închiderea meciului. A ratat și l-a readus în meci pe jucătorul de la Antipozi. I-a trecut glonțul pe la ureche, primul campion mondial dinafara Regatului Unit punând la rândul său pe tabelă cinci jocuri consecutive. Dott s-a regăsit la timp în jocul decisiv, pentru a încheia meciul, pe fondul unei lovituri la care Robertson și-a asumat un risc prea mare, ratate. Dott s-a calificat cu un 6-5 spectaculos, dar care a scos la iveală găurile din scutul său.
Stuart Bingham a învățat lecția și nu l-a mai iertat pe scoțianul de 37 de ani, cu un nou start bun de meci, care l-a propulsat la 4-1 și apoi la 5-3. Bingham și-a așteptat șansele, a pus breakuri consistente pe tabelă – un 108 în jocul 7 și a închis meciul cu un break de 103 în jocul decisiv. „M-am agățat pur și simplu, am supraviețuit în meci. La 4-1, îmi spunem că este una din acele zile peste care vrei să treci. Tot ce putea merge prost, mergea prost la acel moment. Am înțepat jocul de 4-2 și am realizat că nu este totul decis. La 5-5, stăteam în fotoliu și mă întrebam – cum am ajuns la egalitate?”, nu și-a ascuns uimirea nici Bingham, cel care a câștigat un meci în care nu a fost pe deplin mulțumit de jocul său, potrivit worldsnooker.com.
Judd Trump, cel mai categoric scor din sferturi. Maguire s-a redresat la timp.
„M-am simțit mai comfortabil ca niciodată la masă, am lovit bilele exact ca la antrenament„, a lansat avertismentul Judd Trump, la capătul victoriei 6-1, în fața lui Mark Davis. „Am lucrat mult la loviturile poziționale și începe să se vadă. Multe din breakurile pe care le-am reușit, au fost făcute mai ușor decât eram obișnuit în ultimii ani. Am îmbunătățit mult acest capitol al jocului meu„, a explicat Judd Trump, potrivit worldsnooker.com, cel care a recunoscut că a vrut să forțeze realizarea unui break maxim.
Adversarul său din semifinală, Stephen Maguire, a avut emoții la jumătatea meciului, atunci când o cădere în joc a amenințat să îi pună în pericol victoria, în fața lui Marco Fu. „La 4-1, controlam meciul, iar jocul meu era fluent. Am pierdut însă ritmul. Marco, poate fi destul de negativ în joc uneori. Am știut că trebuie să forțez, să îmi fac loviturile, pentru că altfel, am fi stat la masă până la trei dimineața„, a explicat Maguire, potrivit worldsnooker.com. Maguire și-a impus însă jocul în final, victorie 6-4 în sferturi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER