Noul ministru al tineretului și sportului, Elisabeta Lipă, a preluat miercuri ștafeta de la predecesoarea sa, Gabriela Szabo, în cadrul unei festivități desfășurate la etajul 8 al ministerului. Schimbul de portofoliu s-a făcut în prezența unei săli ticsite de funcționari angajați în cele două mari compartimente, sport și tineret, mulți dintre ei venind să „ia pulsul” noii șefe, cunoscută pentru exigența sa. Când au plecat, zâmbetul lor era un pic amar, pentru că Gabriela Szabo n-a ratat momentul pentru a spune că sunt oameni în MTS care vin la 10:00, iar la 14 sunt obosiți, iar Elisabeta Lipă a avut grijă să lase de înțeles că persoanele care nu vor ține ritmul cu ea vor fi probabil nevoite să plece.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut Gabrielei Szabo. „Țin să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Îmi doresc foarte tare să continuați proiectele începute pentru că acesta este viitorul pentru sport, dar și pentru partea de tineret. Trăgând astăzi linie sunt extrem de mândră de ceea ce am realizat. Vreau să vă doresc succes în continuare, urmează un an important, un an olimpic, în care eu mi-aș fi dorit să calificăm cât mai mulți sportivi, iar cei care merg la Jocurile Olimpice să se întoarcă acasă cu cât mai multe medalii. Personal, am fost extrem de onorată să fiu ministrul tineretului și sportului, voi fi om de sport în continuare, voi lucra în sport, și voi fi prietena dumneavoastră. Vă doresc mult succes și să nu uitați că este o meserie extrem de nobilă să lucrezi pentru sport și tineret”, a punctat campioana olimpică de la atletism.
„Voi continua proiectele Gabrielei Szabo și voi construi altele, la fel de frumoase”
Elisabeta Lipă a preluat cuvântul și a atins câteva puncte importante. „Unii dintre dumneavoastră mă cunosc de-o viață, alții probabil deloc, dar sunt convinsă că vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine. M-am născut în sport și cred că m-am născut pentru sport și am demonstrat în atâția ani de performanță că sunt om de echipă și știu că lucrurile cele mai frumoase sunt reușite numai în echipă. Dar nu o echipă oarecare, ci una care să vorbească aceeași limbă. O echipă care să vâslească în aceeași direcție, iar când trecem linia de sosire să fim campioni. Asta îmi doresc, să fac performanță în acest minister pe care l-am slujit atâția ani. Îi mulțumesc Gabrielei pentru tot ce a făcut până acum, sunt ferm convinsă că nu se va opri aici și va face lucruri frumoase în continuare. Îi promit că îi voi continua proiectele, dar și nu mă voi opri doar la acestea, ci împreună voi încerca să construim și altele, la fel de frumoase, care îmi doresc să nu rămână doar în faza de proiecte, ci să le ducem la bun sfârșit.
„E trist că la ora actuală avem doar 27 de sportivi calificați la JO”
Este un moment greu, dificil, pentru acest Minister al Tineretului și Sportului pe care toată lumea îl asociază cu performanța. Este trist că la ora actuală sunt numai 27 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice, iar dacă nu mai obținem medaliile olimpice de altădată se spune că nu facem nimic. Dar trebuie să muncim și să avem grijă de tinerii noștri, pentru că ei sunt viitorul. Să-i atragem spre sport, unde să crească și să treacă pe cât posibil cât mai mulți dintre ei în grădina performanței. Partea de tineret nu este după virgulă, ci are o pondere deosebit de grea, iar eu vă promit că veți avea cu mine o misiune extrem de grea dacă nu ne vom alinia pe același drum și nu-i vom scoate pe tinerii noștri din fața calculatoarelor pentru a-i aduce la mișcare. Înainte de toate, sportul înseamnă sănătate. Dacă vrem să avem o națiune sănătoasă, trebuie să ne mișcăm. Așa că vă doresc succes, îmi doresc succes și cred că împreună putem face lucruri frumoase”.
După schimbul de ștafetă, Elisabeta Lipă a mers în cabinetul nr. 1, pentru o discuție cu secretarul general. Joi, cvintupla campioană olimpică la canotaj are deja prima ședință de guvern.
Managementul Elisabetei Lipă, în cifre statistice
După ce a fost învestită, Elisabeta Lipă a fost obligată să se suspende temporar de la Clubul Sportiv Dinamo București, pe care îl conduce începând cu 2009. De asemenea, va fi nevoită să facă pasul înapoi și de la Federația Română de Canotaj. Conform anuarului MTS din 2014, recent scos de la tipar, ambele structuri conduse de Elisabeta Lipă au ocupat poziția de lider detașat în ierarhii. CS Dinamo este numărul unu în topul structurilor sportive, atât în probe olimpice (2127,14 puncte, față de 1399,94 puncte – Steaua), cât și la cele neolimpice. De asemenea, conform aceleiași publicații statistice a MTS, Federația Română de Canotaj a ocupat prima poziție 1 în România anul trecut la probele olimpice, cu 1936 puncte, urmată de FR de Kaiac Canoe, 1382 puncte.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER