Peste 30 de persoane, inclusiv copii cu medalii la gât, s-au strâns joi la prânz în fața Primăriei Timișoara, pentru un protest. Au participat fostul culturist Florin Teodorescu, organizator, alături de câțiva clienți ai sălii sale de fitness din incinta Sălii „Constantin Jude” (fostă Olimpia), dar și cei de la Clubul Sportiv Nautic Banat, rămași fără un loc unde să-și pună bărcile pe malul Begăi, după marea ”demolare” a clădirilor neintabulate din zonă. De asemenea, și membri AUR au venit la protest.
Protestul a fost organizat cu autorizație. La un moment dat, câțiva clienți ai lui Teodorescu ridicau gantere și spuneau că dacă nu se pot antrena în sală, o vor face în stradă. Florin Teodorescu nu mai plătește chirie de mai mulți ani pentru sala de fitness de la Sala Olimpia, dar a permis echipelor clubului primăriei, SCM, să facă forță la el gratuit.
„Am venit să am o discuție prietenească cu oamenii care iubesc sportul timișorean. Vreau să vorbesc amical, să nu se strice capitala culturismului românesc la Sala Olimpia, statui și unica bibliotecă din lume (n.r bibliotecă de culturism). Acum vor să strice. Nu există așa ceva. Am stat lângă Arnold (N.R Schwarzeneger), Stalone (n.r. Silver) și Van Damme (n.r Jean Claude). Inclusiv cealalată administrație m-a dat în judecată. În Sala Olimpia de 24 de ani, 135 de oameni vin gratuit. Eu nu plătesc chiria de 4 ani. Dar 24 cu 4 ani nu este egal cu 135 de oameni. Pentru că după pandemie n-au mai fost bani și mi-a promis în fiecare zi că vine și-mi face contract. Tot mi-a promis până acum ajuns la evacuare! Am înțeles că în legislația noastră a românilor și a lumii este o înțelegere tacită: vii la mine gratuit, nu-și plătesc ceva. Adică e un echilibru”, a declarat Teodoresscu.
Fostul culturist care a câștigat numeroase concursuri spune că nu i se pare o problemă că sala de fitness stă în calea autorizării ISU a polivalentei din Timișoara și că acolo s-ar dori o cafenea (ceea ce există în multe săli inclusiv în Serbia, unde se poate inclusiv mânca la restaurante).
„E o întrebare mai mult decât simplă pe care nimeni nu și-o pune: dacă eu plec, cine vine în locul meu? Eu sunt cel mai pregătit, sunt printre pionierii României. Soluția e că să mă mut în altă parte. Nu putem să mutăm biblioteca ce e cunoscută în întreaga lume, cea mai mare, cu statuile. Unde să le mutăm, la Catedrala? Și Catedrala să vină la Sala Olimpia? Pentru că vor să facă niște baruri. Baruri sunt peste tot. Nu e nicio problemă. 80% din școlile din Timișoara nu au autorizației ISU. Eu pun mâna, pun și bani ca să facă ISU. Echipele au voie să se antreneze și sala să funcționeze? Adică ei au voie și eu nu. Pe unde intră baschetul și handbalul, să intru și eu. N-am primit încă termen de evacuare de la instanță„, a mai precizat Teodorescu.
Întrebat dacă el a chemat filiala AUR Timiș la protest, a negat: „Noi nu facem politică, n-am chemat pe nimeni”, a mai adăugat.
În noiembrie, ProSport a relatat cum primăria a demolat inclusiv hangarul de canotaj utilizat de CSM Timișoara, club ministerial. Motivația era că erau multe edificii mai vechi sau ridicate noi, intabulate, și se dărâmau toate, terase, dar și clădiri pentru sport. Celor de la CSM li s-a promis singura casa rămasă în picioare pe mal, neintabulată, menținută pentru că ar fi de patrimoniu. La câteva sute de metri mai încolo, clubul CSM dăduse o locație gratuit unui club de caiac-canoe, dragon boat și stand-up paddling. Și acolo au ajuns buldozerele, iar clubul Nautic, care altădată participa cu bărcile dragon la evenimente în oraș, a rămas fără…casă.
„Acum ne antrenăm la Sala Olimpia, la sala domnului Florin Teodorescu, facem pregătire fizică, dar afară s-a încălzit, noi trebuie să facem antrenament și pe apă, și în aprilie avem primul concurs și nu avem unde să ne desfășurăm partea de antrenament. Am dus bărcile acasă, la mine, la părinți, la colegii de la club le-am împrăștiat ca să le putem depozita până când ne readunăm. Funcționam acolo de 8 ani. Noi chiar participăm la competiții. Anul trecut 2023 a fost cel mai bun an competițional al nostru, am adus 111 medalii la secțiile de caiac-canoe, bărci dragon și stand up paddling. Suntem pe locul 1 la Campionatul Național de bărci dragon, suntem pe locul unu la Cupa Europeană de bărci dragon la Belgrad și suntem pe locul 2 la Cupa României la juniori. Nu ne-au dat încă nicio soluție. Noi trebuie să ne căutăm până atunci, pentru că timpul trece și activitatea noastră pincipală este pe Bega. Noi avem dosare la primărie, cerere. Încă nu am primit niciun răspuns„, a declarat antrenoarea Codruța Șofron.
Viceprimarul Ruben Lațcău a coborât în fața primăriei și a încercat un dialog. Până la un anumit punct a și reușit să dialogheze cu Teodorescu. La un moment dat a reintrat în primăriei, pentru că cei de la AUR îi adresau tot mai multe întrebări.
„Sala Olimpia nu poate găzdui evenimente europene cu aviz ISU câtă vreme în holul sălii nu se poate circula. Acesta este un prim aspect. Deci noi nu suntem avizabili ISU câte vreme acea sală de sport funcționează acolo. Ea nu funcționează într-o sală de sport. E un hol care a fost închis. Modificat de dumneavoastră de-a lungul timpului, în care dumneavoastră ați funcționat o perioadă în contract. Iar din 2018 nu mai aveți contract și practic, ocupați acest spațiu fără să aveți un contract. Noi în mod evident nu dorim să oprim pe nimeni, dar în acea locație noi nu mai putem să închiriem legal. Noi nu vă putem prelungi contractul pentru că acea locație nu este o sală, este un hol. Câtă vreme acolo va funcțională o sală de sport, clădirea nu va putea fi avizată„, a spus Lațcău, în dialogul cu Florin Teodorescu.
Așadar, discuția despre o locație pentru caiaciști nu s-a mai putut purta…
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER