Vreme de patru săptămâni, Robert Glință, unul dintre cei mai de vârf înotători ai României, participant la JO de la Tokyo, s-a aflat la Napoli, unde a făcut parte din echipa „Iron”.
O echipa prezentă în Liga Profesionistă de Natație. Cu aceasta echipă, din care fac aparte aproape 30 de înotători-fete și băieți, Robert s-a calificat în semifinalele competiției.
Experiență pe care dinamovistul Robert Glință a trăit-o în cele patru săptămâni de competiție și cantonament a fost una ieșită din comun.
În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.
„A fost o altă lume a natației. Am beneficiat de tot suportul, antrenorat, pregătire fizică, logistic, la cel mai înalt nivel. Am simțit că înot la un alt nivel. Nu degeaba au apărut și recordurile naționale pe care le-am doborât.
Noi ne-am calificat în semifinalele competiției, în condițiile în care ne-au lipsit destul de mulți colegi de echipă foarte valoroși. Și aș da-o aici că exemplu pe Catinca Hossu.
Cu totul altceva vă fi în semifinale când vor veni și ei. Competiția în sine este în opinia mea cea mai puternică la nivel planetar în materie de echipe. Echivalentul unui Campionat Mondial al echipelor”, a precizat Robert Glință pentru Prosport.
Cum David Popovici a semnat cu Dinamo București un contract valabil pe o perioadă de trei ani, Robert Glință crede că alaturi de noul sau coleg vă alcătui cea mai bună echipă din țară.
„Eu cred că David, sfătuit de părinții lui, care sunt niște oameni minunați, pe care-i cunosc foarte bine, a ales foarte bine venind la Dinamo. Am avut și eu o discuție cu el. Mi-a cerut o opinie legată de plecarea în America.
I-am spus care ar fi avantajele și dezavantajele. I-am spus ce avantaje și dezavantaje ar avea daca vă rămâne în țară. În final, a ales cum a crezut că e mai bine pentru el”, a mai Glință.
Al treilea sezon al International Swimming League (ISL) a debutat în august 2021 în bazinul de la complexul Felice Scandone din Napoli şi a reunit înotătorii din această ligă profesionistă, finanţată de oligarhul ucrainean Konstantin Grigorişin şi care numără zece echipe europene, americane şi asiatice.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER