România a luat 9 medalii de aur la Campionatele Europene U23 de canotaj!

România a luat 9 medalii de aur la Campionatele Europene U23 de canotaj!
Vezi galeria foto - 6 poze

Delegația României a câștigat nu mai puțin de nouă medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj U23, care au avut loc în Turcia, la Edirne.

România a încheiat Campionatele Europene U23 de canotaj pe primul loc în clasamentul pe medalii, datorită celor nouă titluri.

Nouă titluri au cucerit românii la Campionatele Europene U23 de canotaj

Duminică au avut loc 11 finale, iar canotorii „tricolori” au câștigat nouă titluri continentale. O victorie categorică a obținut-o echipajul de patru rame feminin cu cârmaci. Delia Mirabela Grădinăciuc, Iuliana Isabela Boldea, Estera Vîlceanu, Larisa Bogdan și Rucsandra-Ioana Bucşa au fost cronometrate în 7:16,35, urmat la mare distanţă de Italia (7:22.12).

Un avans de peste două secunde a avut echipajul de patru rame masculin cu cârmaci, compus din Cristian-Vasile Nicoară, Ionuţ Pavel, Andrei Vatamaniuc, Sergiu Anfimov și Maria-Antonia Iancu. Ei au terminat cursa în 6:23,40, iar barca daneză a sosit a doua, în 6:25.84.

Un duel mult mai strâns a fost la dublu rame masculin, Andrei Mândrilă şi Leontin Nuţescu impunându-se cu 6:36.63, în timp ce canotorii belaruşi au sosit la puțin peste o secundă.

Andrada Maria Moroşanu şi Iulia Bălăucă s-au impus la peste șase secunde în fața polonezelor, în finala de la dublu vâsle feminin

Daria-Ioana Dinulescu şi Georgiana Blănariu au dominat clar finala de la dublu rame feminin, având un avans de 10 secunde față de Polonia, 7:24.39, comparativ cu 7:34.12.

Alt titlu continental a fost obţinut la patru rame feminin. Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi, Petruţa-Ionela Popa şi Georgelia Stoica au devansat Polonia cu două secunde.

Tot fără emoții s-au impus și Andrada Maria Moroşanu şi Iulia Bălăucă, la dublu vâsle feminin, echipajul polonez sosind la peste șase secunde după învingătoare.

Duel româno-plonez a fost și la patru vâsle feminin, Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireş sosind cu o secundă și jumătate înaintea adversarelor.

Românii au dominat categoric proba de 8+1, atât la feminin, cât și la masculin

Probele „regină”, cele de 8+1, au fost controlate de la un capăt la celălalt de români. Daria-Ioana Dinulescu, Andreea Nicoleta Dinu, Ana-Maria Mătran, Larisa Bogdan, Delia Mirabela Grădinăciuc, Georgiana Blănariu, Estera Vîlceanu, Elena-Diana Suta și Rucsandra-Ioana Bucşa au dat recital, câștigând cursa cu un avans de peste 12 secunde.

La masculin, Costi-Daniel Neagoe, Andrei Hemen, Cristian-Vasile Nicoară, Ionuţ Pavel, Andrei Vatamaniuc, Sergiu Anfimov, Andrei Mândrilă, Leontin Nuţescu și Maria-Antonia Iancu au fost mai rapizi decât barca din Trucia cu două secunde și jumătate.

Au mai concurat în finale, fără să urce pe podium, Bianca Camelia Ifteni la schif simplu feminin (locul patru) și Sebastian Timiş, Andrei Hemen, Constantin Emanuele Sterea și Eduard Angel Moldovan la patru rame masculin (locul șase).

La rândul lor, Antonel Avăcăriţei şi Jan Andrei Bercea s-au clasat pe cinci în Finala B la dublu vâsle masculin, Dragoş Valentin Peia, Silviu-Marian Dumitriu, Ştefan Bogdan Moaleş şi Ilie Lucian Aparaschivei au terminat pe şase în Finala B la patru vâsle masculin, iar Constantin Alexandru Roiu a câştigat Finala C la schif simplu masculin.

Publicat: 08 09. 2024, 20:46