Grupul medical al Federaţiei internaţionale de rugby (World Rugby) a propus interzicerea temporară a grămezilor ordonate, în cadrul unei vaste remanieri a legilor sportului cu balonul oval, avută în vedere din cauza pandemiei de coronavirus, informează cotidianul britanic The Telegraph.
Jucătorii comoționați în sportul cu balonul oval, tot mai puțini la nivel mondial, susține World Rugby. Cum s-a ajuns în această situație
De asemenea, placajele din faţă, mobilizările în grup ale echipei şi scuipatul vor fi de asemenea interzise, în timp ce jucătorii vor fi obligaţi să îşi schimbe tricourile şi căştile la pauză, pentru reducerea riscurilor de transmitere a Covid-19.
Raportul recomandă jucătorilor să îşi spele mâinile şi faţa cu săpun timp de 20 de secunde, înaintea fluierului de start şi la pauză, iar mingile utilizate în timpul jocului vor fi schimbate şi spălate frecvent, notează Agerpres.
Recomandările vor fi supuse analizei Comitetului Executiv al World Rugby, care se va reuni în cursul acestei săptămâni şi care va publica apoi directivele legii temporare. Acestea vor fi ulterior adoptate de fiecare naţiune în funcţie de gradul de infectare cu noul coronavirus, subliniază The Telegraph. Aceste măsuri sunt propuse după ce au fost examinate riscurile de transmitere a Covid-19 prin transpiraţie şi salivă.
World Rugby va schimba o regulă importantă în luna mai: nu va mai fi considerat eseu atunci când balonul atinge buretele de la baza buturilor. De unde a apărut scandalul
Grămezile constituie, în opinia experţilor medicali, riscul cel mai ridicat, pentru că ele reprezintă 50% din timpul de expunere puternică în timpul unui meci. Pilierii şi jucătorii din linia a doua sunt cei mai vulnerabili, petrecând în medie 13,4 minute în situaţii de risc ridicat al transmiterii virusului.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER