Se poate spune că Alin Petrache ține cu dinții de scaunul de președinte de la Federația Română de Rugby, în contextul în care naționala „stejarilor” a avut o prestație lamentabilă la Cupa Mondială din Franța, după cum se știe deja foarte bine.
Delegația României a revenit în țară, iar în cursul zilei de miercuri a fost organizată o conferință de presă la Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” din Capitală, la care au participat jucătorii, antrenorii, dar și oficialii Federației.
Cu această ocazie, Alin Petrache a ținut să anunțe că nu are de gând să își dea demisia după acest moment trist produs de rugby-ul românesc și a evidențiat că această contra-performanță nu reprezintă decât consecința logică a lipsei de investiții în acest sport din ultimii ani.
„Nu demisionez! Le-am cerut și acum, dar și altădată, celor care mă contestă să vină lângă rugby, nu lângă mine. Aș dori să înțelegem contextul în care aceste rezultate au fost obținute. E adevărat că uneori am avut momente în care am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, iar alteori nu am avut. Înainte de a ne fi judecată performanța, trebuie să privim și condițiile în care noi am concurat.
Ne-am măsurat forțele cu cele mai mari echipe din lume, echipe care dispun de bugete mult mai mari și de condiții de antrenament de top. Cu toate acestea, am reușit să ne menținem ca una dintre cele mai bune echipe ale națiunii noastre românești și să concurăm în competiții elitiste”, a spus Alin Petrache la conferința de presă.
În aceeași notă cu președintele Federației, antrenorul a scos în evidență calitatea superioară a adversarilor întâlniți la această Cupă Mondială și, de asemenea, a vorbit și despre schimbul de generații care se pregătește la echipa națională a României.
Ştiam dinainte ce ne aşteaptă, ştiam dinainte diferenţa dintre noi şi adversari. Am spus că obiectivul nostru e o victorie, iar asta în ultimul meci cu Tonga, dar din păcate nu am reuşit. Sigur, diferenţele de scor din primele trei partide au fost mari, dar cam asta e realitatea în momentul de faţă. Să nu uităm că e un grup tânăr la naţională, peste 80% vor face şi următorul ciclu de Cupă Mondială. Iar pentru ei, experienţa de la această Cupă Mondială, chiar dacă a fost dureroasă prin prisma rezultatelor, îi va ajuta mult pe viitor. Realitatea e crudă, aceşti jucători doar o dată la patru ani întâlnesc astfel de adversari. Orice jucător care se lasă reprezintă o pierdere. Sigur, pentru următoarea campanie de Cupă Mondială nu vom avea 4-5 din cei de acum, doi s-au anunţat deja. Dar mai sunt câţiva la limita vârstei, care pot juca în calificări, dar nu sunt sigur că pot ajunge şi la Cupa Mondială din 2027”, a spus și selecționerul Eugen Apjok la conferința de presă.
Ştiam dinainte ce ne aşteaptă, ştiam dinainte diferenţa dintre noi şi adversari. Am spus că obiectivul nostru e o victorie, iar asta în ultimul meci cu Tonga, dar din păcate nu am reuşit. Sigur, diferenţele de scor din primele trei partide au fost mari, dar cam asta e realitatea în momentul de faţă. Să nu uităm că e un grup tânăr la naţională, peste 80% vor face şi următorul ciclu de Cupă Mondială. Iar pentru ei, experienţa de la această Cupă Mondială, chiar dacă a fost dureroasă prin prisma rezultatelor, îi va ajuta mult pe viitor. Realitatea e crudă, aceşti jucători doar o dată la patru ani întâlnesc astfel de adversari.
Orice jucător care se lasă reprezintă o pierdere. Sigur, pentru următoarea campanie de Cupă Mondială nu vom avea 4-5 din cei de acum, doi s-au anunţat deja. Dar mai sunt câţiva la limita vârstei, care pot juca în calificări, dar nu sunt sigur că pot ajunge şi la Cupa Mondială din 2027”, a spus și selecționerul Eugen Apjok la conferința de presă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER