FOTO Campionii României au sărbătorit finalul de an prin tăierea porcului
Jucătorii de la RCM Timișoara și antrenorul lor, Chester Williams, nu au vrut să intre în vacanță fără să mănânce pomana porcului. Au pus animalul pe paie, l-au pârlit, au pus mâna pe cuțite și au mâncat șorici, unii dintre ei pentru prima dată în viața lor.
Oamenii din linia întâi a Timișoarei, Samuel Mariș, Horațiu Pungea și Petru Bălan, au fost responsabili cu pârlirea porcului. Căpitanul echipei, Stelian Burcea, a stat deoparte, gândindu-se și acum la faptul că Timișoara a ratat eventul, părăsind Cupa României în faza semifinalelor. „Ni s-au dat planurile peste cap, am terminat cu o săptămână mai devreme. Din păcate, nu s-a putut mai mult anul acesta, Cupa o lăsăm pentru alții. Dar este bine, avem un obiectiv îndeplinit și la anul revenim cu forțe proaspete”, a declarat Burcea.
„E prima dată când văd așa ceva, e foarte interesant să vezi cum îl deschid și ies mațele porcului. Am luat și eu cuțitul în mână, dar mai mult ca să-i amuz pe jucători”, a spus Chester Williams, antrenorul timișorenilor.
Cele mai interesante apariții au fost ale lui Ben Tiatua (neo-zeelandez) și Mateaki Kafatolu (tongalez). Ambii au venit în pantaloni scurți, iar Tiatua nu a prea avut chef de pomana porcului, dovadă că s-a prezentat la eveniment mâncând cu poftă dintr-o pungă de chipsuri. „E prima dată când văd cum se taie porcul în România. E diferit față de obiceiurile de la noi. Și noi tăiem porcul, dar scoatem stomacul afară la început, apoi îl pârlim. Nu m-am prea implicat, pentru că băieții din linia întâi au totul sub control. Sunt mai mari și nu mă bag peste ei”, a spus Kafatolu, zâmbind.
Foto: Sebastian Tătaru