România a obținut prima victorie la Cupa Mondială de rugby, 17-15 cu echipa Canadei, după o partidă în care „stejarii” au avut spirit și o determinare ieșită din comun, cum rar se vede în ultimul timp în sportul românesc. În minutul 50, „stejarii” erau conduși cu 15-0, însă căpitanul Mihai Macovei a sunat adunarea, iar sportul mondial a asistat, la Leicester, la cea mai spectaculoasă răsturnare de situație din istoria Cupei Mondiale de rugby. Același Macovei a fost cel care a și marcat cele două eseuri ale României.
Victoria împotriva Canadei a însemnat și prima obținută de Mihai Macovei la o Cupă Mondială. Și cu siguranță nu o va uita niciodată. Din 1991 un căpitan al României nu mai reușise să înscrie un eseu la o Cupă Mondială. În urmă cu 24 de ani performanța era reușită de Hari Dumitraș, actualul președinte al FR de Rugby, acum, Mihai Macovei a reușit nu o dată, ci să culce de două ori balonul în terenul de țintă.
STAT: The last time a #ROM captain scored a RWC try, that try was still worth 4 points by Haralambie Dumitras in 1991 pic.twitter.com/InoZxHs9YT — Rugby World Cup (@rugbyworldcup) October 6, 2015
STAT: The last time a #ROM captain scored a RWC try, that try was still worth 4 points by Haralambie Dumitras in 1991 pic.twitter.com/InoZxHs9YT
— Rugby World Cup (@rugbyworldcup) October 6, 2015
„Sunt mai impulsiv de fel, mă enervez extrem de repede. Nu îmi place să pierd, indiferent că e joc de rugby sau joc de relaxare, mi-e extrem de greu să accept un locul 2. Apoi îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac și mă implic 100% ca totul să iasă bine”, aceasta era autocaracterizarea pe care și-a făcut-o la un moment dat Mihai Macovei, într-un interviu acordat pentru ProSport.
UPDATE Mihai Macovei este și liderul Cupei Mondiale la numărul de placaje: 41. Rugby World Cup a postat și o fotografie pe Facebook și a specificat faptul că liderul „stejarilor” ar putea bloca orice, inclusiv un dinozaur!
În ianuarie 2015, căpitanul naționalei a fost foarte aproape de locul unde a avut atentatul de la Charlie Hebdo, revista de satiră, încheiat cu 12 persoane ucise și alte 10 rănite. „Am ajuns în centru în jurul orei 14:00 și era foarte multă poliție, era agitație mare. Lumea vorbea pe stradă despre ce s-a întâmplat, dar nu erau zone închise, nu se făceau percheziții, nu eram opriți de poliție. Toți trecătorii păreau, cum să zic, nu speriați, ci doar mai atenți decât de obicei, mai atenți și mai grăbiți. Față de o zi obișnuită parcă nu era așa multă lume pe stradă, probabil că s-au ferit să iasă, pentru a fi mai în siguranță. Sunt mulți musulmani în Franța, chiar și la Massy unde locuiesc eu, dar nu au fost niciodată probleme, s-a trăit în liniște. Nu-ți poți imagina că astfel de lucruri chiar se întâmplă”, a explicat la vremea respectivă, Mihai Macovei.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER