Nume grele din rugby, mesaj emoționant la adresa MTS despre stadionul Arcul de Triumf: „A fost al nostru şi când nu era apă caldă şi când noroiul era până la glezne”
Cinci nume importante din rugby au luat atitudine împotriva MTS. Foşti şi actuali internaţionali români de rugby, precum Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Florin Vlaicu, Samuel Mariş şi Valentin Popârlan, au făcut un apel către ministrul Eduard Novak.
Au trimis o scrisoare deschisă că sunt îngrijoraţi de planurile Ministerului Tineretului şi Sportului de a prelua noul Stadion Arcul de Triumf.
Ministerul Tineretului şi Sportului a preluat, marţi, oficial, Stadionul Arcul de Triumf de la Compania Naţională de Investiţii, care a realizat lucrările de construcţie şi amenajare a obiectivului în vederea găzduirii la Bucureşti a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal.
Nume grele din rugby, mesaj emoționant la adresa MTS despre stadionul Arcul de Triumf: „A fost al nostru şi când nu era apă caldă şi când noroiul era până la glezne”
„Ne îngrijorează şi ne întristează planurile MTS de a prelua Stadionul Arcul de Triumf. Majoritatea dintre noi suntem legaţi pe viaţă de această bucată de pământ. Este locul pe care l-am asimilat cu Acasă. Poate pentru dumneavoastră şi colegii din minister este doar un alt spaţiu de administrat, dar pentru noi este totul.
Nu trebui să vă supăraţi că unii dintre noi sau suporterii naţionalei au protestat în stradă. Avem determinarea celor cărora li se ia totul şi ne vom comporta ca atare până la final.
Vă spunem despre rugbiştii din mijlocul cărora venim că au fost mereu băieţi de treabă cu respect şi fair play pentru adversar dar până în momentul în care ni s-a comis o nedreptate”, notează rugbiştii în scrisoarea postată în reţelele de socializare.
„Poate suntem insignifianţi pentru dumneavoastră, dar aşa cum am făcut-o de atâtea ori pentru echipa naţională am pus totul pe teren pentru sportul nostru. Şi aşa vom face şi acum. Pe Arcul de Triumf am câştigat meciuri, am pierdut, ne-am antrenat, am plâns, ne-am bucurat, ne-am accidentat. Nu numai cu echipa naţională.
Nu întrerupeţi o tradiţie care durează de peste 100 de ani. Ştim că poate este ultima din sportul românesc. În virtutea principiilor de sport sperăm să ne ascultaţi şi să vă comportaţi ca un campion aşa cum ştim că aţi fost
De la copii şi juniori, cei din Bucureşti veneam sâmbăta şi duminica să jucăm pe Arc. Toate turneele finale cu echipe din toată ţara veneau pentru meciuri pe Arc. Noi şi antrenorii noştri am udat această iarbă cu sudoare, sânge şi lacrimi. Nimeni nu ne poate lua asta.
A fost al nostru şi când nu era apă caldă şi când noroiul era până la glezne şi când tribunele abia mai stăteau în picioare, dar şi când am câştigat şi când ne-am bucurat împreună”, au adăugat ei.
Guvernul gruzin a construit baze de rugby
În scrisoarea deschisă se dă ca exemplu Georgia, adversara tradiţională a României, care din 2012 a investit masiv în infrastructura de rugby.
„Ani de zile aţi auzit despre meciurile noastre cu Georgia. Cea care în ultimii ani ne-a depăşit şi care este acum deasupra noastră. Are rost să vă spunem cât de uluiţi eram noi şi colegii noştri când mergeam să jucăm pe cele mai noi şi mai moderne stadioane la ei în ţară?
Sau că Guvernul lor le-a construit baze, exclusiv de rugby, în cam toate oraşele mari încă din 2012? Facem apel la dumneavoastră să priviţi omeneşte şi ca un sportiv drept către toate generaţiile tinere cărora li se va lua şansa de a duce mai departe flacăra sportului nostru”, se mai menţionează în scrisoare.
Documentul este semnat de Stelian Burcea (fost căpitan al echipei naţionale, fost internaţional de seniori şi juniori, 71 de selecţii), Valentin Calafeteanu (fost internaţional de seniori şi juniori, 100 selecţii pentru România), Florin Vlaicu (internaţional de seniori şi juniori, 124 selecţii pentru România, cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei, cel mai bun marcator din istoria naţionalei), Samuel Mariş (fost internaţional de seniori şi juniori, 6 selecţii pentru România) şi Valentin Popârlan (internaţional de seniori şi juniori, 77 selecţii pentru România).