România a pierdut și ultimul meci de la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă, fiind învinși de Georgia cu scorul de 25-9, într-o partidă în care „Stejarii” au găsit cu greu drumul spre terenul de țintă al adversarilor.
Astfel, România părăsește competiția fără niciun punct, după ce a evoluat în grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoția și Georgia.
Este pentru a doua oară când România nu reușește să âștige niciun meci într-o ediție a Cupei Mondiale, precedenta ediție fiind în 1995, în Africa de Sud.
De asemenea, aceasta este cea mai clară victorie a Georgiei în partidele cu România, precedentul record fiind 22-7, în 2008 la Tbilisi, în Cupa Europeană a Națiunilor. În ceea ce privește victoriile directe, palmaresul dintre cele două echipe a ajuns la 8-7, în favoarea României.
„Stejarii” au înregistrat următoarele rezultate la Cupa Mondială din Noua Zeelandă: 24-34 cu Scoția, 8-43 cu Argentina, 3-67 cu Anglia și 9-25 cu Georgia.
Min. 80: Final de meci. Pentru a doua oară în istorie, echipa noatră națională termină Cupa Mondială fără nicio victorie
Min. 76: Lovitură de pedeapsă pentru Georgia. Adversarii transformă cu siguranță
Min. 70: Lovitură de pedeapsă pentru România. Dumbravă transformă
Min. 56: Georgia înscrie un eseu
Min 50: Din păcate, ratează
Min 49: Dumbravă încearcă transformarea unei lovituri de pedeapsă de la distanță mare
Min 48: Kvirikashvili ratează o lovitură de pedeapsă
A început repriza a doua!
Min 40: Finalul primei reprize
Min 35: 6-12 Kvirikashvili reface diferența de 6 puncte de pe tabela de marcaj, dintr-o lovitură de pedeapsă
Min 34: 6-9 Execuție reușită, iar România reduce din diferență
Min 33: Dumbravă se pregătește să execute o penalitate
Min 31: 3-9 Gerogia se dinstanțează la 6 puncte de România
Min 30: Lovitură de pedeapsă pentru Georgia. Kvirikashvili pregătindu-se să execute
Min 25: 3-6 Transformă, iar Georgia intră în avantaj
Min 24: Kvirikashvili va executa încă o lovitură de pedeapsă pentru Georgia
Min 22: Georgia a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, pe care însă au jucat-o în margine, distanța fiind destul de mare față de terenul de țintă al României Min 12: 3-3 Dumbravă egalează situația pe tabela de maraj
Min 11: O nouă lovitură de pedeapsă pentru România, care va fi executată de același Dumbravă
Min 9: 0-3 Kvirikashvili marchează primele puncte ale partidei
Min 8: Georgia va avea o lovitură de pedeapsă, care ve fi executată de Kvirikashvili
Min 4: Din păcate, Dumbravă ratează
Min 4: România benefiiază de o lovitură de pedeapsă, care va fi executată de Dănuț Dumbravă
A început partida dintre România și Georgia, ultima pentru „Stejari” de la turneul final din Noua Zeelandă!
Sursa foto: rugbyworldcup.com
Fostul căpitan Tudor Constantin spune că doar dăruirea pe teren poate aduce victoria României, azi, cu Georgia.
Naționala de rugby a României dispută azi (ora 9:30, Digi Sport) ultimul și cel mai important meci la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, derby-ul orgoliilor cu Georgia. „Va fi greu, pentru că ambele echipe au o grămadă puternică, însă sunt convins că dacă vor juca cu inima, băieții noștri vor învinge”, prefațează întâlnirea fostul căpitan al „stejarilor”, Tudor Constantin.
Participarea României la Cupa Mondială de rugby a ajuns la sfârșit. Trei înfrângeri, un meci frumos cu Scoția și „stejarii” se află în fața singurului obiectiv propus: victoria cu Georgia. O țintă deloc ușoară, în ultimele dueluri, gruzinii având câștig de cauză. Era însă o vreme în care Georgia era o echipă de bătut, chiar pe teren propriu: în 2000 și 2002, „stejarii” câștigau Cupa Europeană a Națiunilor chiar la Tbilisi. Printre „actorii” acelor încleștări și linia a doua, Tudor Constantin. „Niciodată nu m-am gândit că mergem în Georgia să luăm bătaie. Nu exista asta! Aveau și atunci o grămadă puternică, jucători masivi, agresivi, dar nici noi nu ne lăsam, îi luam pe sus. În plus, era mândria asta, că joci pentru România și nu stai să te încurci cu Georgia”, spune cel poreclit „Uriașul din Carpați” (1,97 m și 120 kg).
N-a crescut Georgia, am scăzut noi Între timp, progresul făcut de „lelos” i-a propulsat pe locul 14 în ierarhia IRB, patru locuri mai sus decât România. „Nu mi se pare că Georgia a crescut, pentru că tot timpul a fost la fel de puternică. În schimb, la noi, sunt tot mai puțini jucători care evoluează în prima ligă în Franța, iar lipsa de omogenitate și de meciuri multe și puternice jucate este tot mai evidentă”, explică Tudor (41 de ani). Partida de azi, de la Palmerston North, va avea și o semnificație aparte pentru singurul român care a jucat în Noua Zeelandă, „stejarii” urmând să evolueze pe stadionul pe care Tudor juca cu fosta lui echipă, Kiatoa. „Poate vor fi niște emoții aparte. Publicul este senzațional și ce e mai interesant e faptul că de multe ori nu țin cu echipa locală, ci cu cea care joacă cel mai frumos rugby”.
Echipa României: 15. Iulian Dumitraș – 14. Ștefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Ionuț Dimofte, 11. Mădălin Lemnaru – 10. Dănuț Dumbravă (md), 9. Florin Surugiu (mg) – 7. Ovidiu Toniță, 8. Daniel Carpo, 6. Mihai Macovei – 5. Cristian Petre, 4. Valentin Ursache – 3. Paulică Ion, 2. Marius Tincu (cpt.), 1. Mihai Lazăr. Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popârlan, 19. Daniel Ianus, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Constantin Gheară, 22. Florin Vlaicu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER