Speranțe mari pentru Cupa Mondială: „Cred că avem o grupă accesibilă”

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că grupa în care va evolua România la Cupa Mondială, alături de Franța, Irlanda, Italia și Canada, este una mai accesibilă.

Cred că e o grupă mai accesibilă, pentru că sunt totuși echipe pe care le cunoaștem, de tip european. Franța nu pornește motoarele foarte tare la începutul Cupei Mondiale. Să nu uităm totuși că va fi primul meci cu ei. Primul meci al nostru va fi unul bun, puternic. Irlanda este câștigătoarea Turneului celor Șase Națiuni, dar va trebui să facă și ea schimbul de generație începând cu meciurile test din iunie-noiembrie. Eu am speranțe. În grupa cealaltă, în afara meciului cu Namibia, care era un meci mai ușor sau mai liniștit, meciul cu Tonga nu era unul ușor. Meciurile de la Cupa Mondială nu seamănă cu niciunele. Dacă de obicei batem Portugalia la pas, chiar și cu punct bonus, în 2007 abia i-am bătut cu un punct„, a spus Petrache.

Alin Petrache se așteaptă ca mulți suporteri români să asiste la meciurile de la Cupa Mondială. „Cred că vom avea stadioanele pline și cu mulți români. Cu siguranță vom avea mulți fani români, suntem aproape și avem curse directe și indirecte. Deja foarte multă lumea m-a întrebat de bilete și dacă facem ceva„, a completat Petrache, care a precizat că antrenorii echipei naționale au contracte valabile până după Cupa Mondială din 2015, astfel că nu se pune problema schimbării acestora.

Însă Petrache s-a arătat dezamăgit de jocul „stejarilor” din partida cu Georgia, contând pentru ultima etapă a Cupei Europene a Națiunilor, care a stabilit locul României la turneul final al CM din Anglia, precizând că jucătorii nu l-au impresionat cu nimic. „Sunt dezamăgit, pentru că evoluția georgienilor nu m-a impresionat și consider în continuare că suntem mult peste valoarea lor. Totul se întâmplă din cauza faptului că nu calculăm tot ceea ce trebuie. Cred că am fost prea excitați acum la meciul ăsta, ne-am întins prea mult, iar greșelile pe care le-am făcut au fost pentru că am vrut să facem prea multe și am căzut în partea cealaltă. Pe mine nu m-au impresionat nici tehnic, nici tactic. Au știut să aștepte, ne-au lăsat pe noi să facem greșeli„, a explicat Petrache.

Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, la Tbilisi, cu scorul de 22-9 (16-9), de naționala Georgiei, în ultima etapă a ediției 2014 a Cupei Europene a Națiunilor, și a încheiat competiția pe locul doi.

În urma înfrângerii de la Tbilisi, România va juca în Grupa D alături de Franța, Irlanda, Italia și Canada.

Meciurile României din Grupa D ar avea loc pe Stadionul Olimpic din Londra cu Franța (23 septembrie), pe Wembley cu Irlanda (27 septembrie), la Leicester contra Canadei (6 octombrie) și la Exeter cu Italia (11 octombrie).

Georgia, câștigătoarea Cupei Europene a Națiunilor va face parte dintr-o grupă cu Noua Zeelandă, campioana mondială, Argentina, Tonga și cel mai probabil Namibia, ca reprezentă a Africii.

În total, meciurile vor fi organizate pe 13 arene din Anglia și Țara Galilor, inclusiv pe Stadionul Olimpic din Londra.

În partida de deschidere, Anglia va juca împotriva unei reprezentante a Oceaniei, cel mai probabil Fiji, va avea loc al 18 septembrie, pe stadionul Twickenham. Arena londoneză va mai găzdui și două sferturi de finală, semifinalele și finala de la 31 octombrie.

Cinci partide se vor disputa pe Stadionul Olimpic din Londra, printre care și finala mică. În celelalte patru partide din faza grupelor ce vor fi găzduite de Stadionul Olimpic vor evolua Franța, Noua Zeelandă și Africa de Sud, împotriva unor adversari ce vor fi stabiliți ulterior, dar și partida Irlanda – Italia.

Două sferturi de finală vor avea loc pe Millennium Stadium din Cardiff, singura arenă din afara Angliei ce va găzdui meciuri la Cupa Mondială.

Restul de zece stadioane folosite pentru a găzdui cele 48 de meciuri rămase sunt Wembley (Londra), Etihad (Manchester), St James’ Park (Newcastle), Elland Road (Leeds), Leicester City (Leicester), Villa Park (Birmingham), Kingsholm (Gloucester), Stadium MK (Milton Keynes), Community Stadium Brighton (Brighton) și Sandy Park (Exeter).

Doar patru dintre cele 13 arene selectate (Twickenham, Millennium Gloucester și Exeter) sunt folosite exclusiv pentru rugby, restul fiind stadioane de fotbal.

Publicat: 17 03. 2014, 18:21
Actualizat: 17 03. 2014, 18:22