În urmă cu doi ani, România a găzduit în premieră, la Bucureşti, pe Stadionul ”Arcul de Triumf”, World Rugby U20 Trophy, a doua competiţie valorică din lume la aceasta categorie de vârstă. Au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong Kong şi Canada, trofeul revenind echipei Fiji, care a învins în finala Samoa cu 58-8.
România a primit atunci din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din întreaga istorie a competiţiei, stabilind astfel un nou standard organizatoric. La sfârșitul lunii aprilie 2020, România şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de rugby Under-20 din anul 2022.
„Trebuie să punem în valoare stadioanelor care vor fi construite. Vom continua să susținem activitatea sportivă prin organizarea de competiții la nivel înalt la noi în țară după relansarea activității sportive”, a declarat atunci Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.
Organizarea CM de rugby Under-20 din 2022 reprezintă o oportunitate uriaşă pentru iubitorii de sport, să vadă echipe de top în România, care ar profita şi de infrastructura construită pentru EURO 2020 la fotbal, a spus apoi preşedintele FRR, Alin Petrache. „Este o provocare pentru noi să putem organiza în România această competiţie care reuneşte cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, creşterea exponenţială a interesului pentru rugby şi sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby şi sport la nivel naţional şi internaţional, o mai bună percepţie a României din postura de organizator de evenimente sportive, investiţii logistice de care vor beneficia pe termen mediu şi lung comunităţile locale, îmbunătăţirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, expunerea copiilor la valorile sportului prin intermediul unor evenimente dedicate de tip Legacy, dacă ar fi să punctez doar câteva dintre acestea. Dincolo de toate este, însă, o oportunitate uriaşă pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă aceste echipe în România, să trăiască o experienţă incredibilă din postura de spectator. Aş dori să mai spun că este foarte important că putem beneficia de infrastructura sportivă pe care România a realizat-o pentru organizarea EURO 2020, este un câştig pentru toată lumea şi ca, sperăm noi, cu ajutorul autorităţilor locale, să reuşim să modernizăm unele dintre bazele de rugby, investiţii care pot ajuta enorm la creşterea şi dezvoltarea rugbyului romanesc”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Rugby pe site-ul FRR.
Federația Română de Rugby intenţionează să organizeze un turneu de pregătire tip cantonament cu jucători de la echipele din SuperLiga CEC Bank. „Aş fi vrut să intru în cantonament cu echipa naţională, cu 60 de persoane, câte 10 jucători de la fiecare echipă de SuperLigă. Încerc să discut şi cu jucătorii de echipa naţională şi cu echipele din SuperLiga CEC Bank şi să intrăm într-un cantonament de acest gen, pentru că doar federaţia îl poate suporta. O echipă de club în momentul acesta de restrişte, în care toţi jucătorii şi antrenorii sunt trecuţi pe şomaj tehnic, nu poate să susţină un cantonament atât de lung, să le faci teste şi aşa mai departe”, a mai spus Petrache.
Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului:
Referitor la organizarea Campionatului Mondial U20 în 2022, Petrache a spus că toate cele trei stadioane aflate acum în reconstrucţie pentru EURO 2020 vor găzdui partide de la această întrecere: „Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf este un proiect pe care l-am pornit în urmă cu foarte mulţi ani, am colaborat până am ajuns aici, astăzi, cu 9 miniştri ai tineretului şi sportului şi cu 7 premieri. Este un vis al nostru, al rugbyului românesc, pentru că ne identificăm cu acest loc, este istoria noastră, este locul în care ‘Stejarii’ îşi au rădăcinile”.
Turneele de vară ale echipelor naţionale de rugby programate în luna iulie a acestui an au fost amânate din cauza restricţiilor aplicate la nivel mondial pentru a lupta contra pandemiei de coronavirus, a anunţat World Rugby.
În ceea ce priveşte reluarea competiţiilor interne, Petrache a avansat ideea că acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie. De altfel, CEC Bank, principalul sponsor al sportului cu balonul oval din România, a lansat un produs prin care informează clientii existenti ai CEC Bank si clientii potentiali despre posibilitatea de a isi plati taxele si impozitele prin intermediul aplicatiei CEC Bank Mobile Banking. Simplu, rapid și în siguranță.
Dacă ești client CEC Bank persoană fizică și ai deja serviciul CEC Bank Mobile Banking îți poți plăti taxele și impozitele pentru terenuri, clădiri și autoturisme direct din aplicație. După integrarea cu ghișeul.ro, sumele datorate sunt afișate și pot fi plătite cu doar câteva click-uri, chiar dacă nu ai fost deja înrolat în ghiseul.ro. Fără niciun comision suplimentar.
Și cum recent s-a aprobat prelungirea perioadei până la care administrațiile locale acordă bonificații la plata taxelor și impozitelor, dacă îți vei achita datoriile către stat până pe 30 iunie 2020, te vei putea bucura și de reducerea de până la 10% a sumelor de plată.
Ce trebuie să faci dacă ai deja serviciul CEC Bank Mobile Banking? Pentru activarea noii funcționalități, trebuie doar să-ți actualizezi aplicația CEC Bank Mobile Banking din App Store sau din Google Play. Pentru a beneficia de oportunitatea de mai sus, dar și de multe alte beneficii poți să devii online client CEC Bank. Ai nevoie de un PC/ laptop sau un telefon mobil care să fie conectat la o rețea de internet sau de wi-fi. Intra pe www.cec.ro, secțiunea CEC_IN, urmeaza câțiva pași simpli și vei primi imediat Pachetul Bun Venit! destinat persoanelor fizice. Acesta conține cont curent în lei, card de debit Visa în lei și serviciul Mobile Banking.
Dincolo de posibilitatea de a plăti online taxele și impozitele locale, serviciul CEC Bank Mobile Banking îți oferă multe alte facilități: deschidere de conturi în valută, transferuri între conturile proprii, plăți în lei și în valută, inclusiv plata facturilor de utilități direct prin scanarea codului de bare, schimburi valutare la curs avantajos, constituire de depozite în lei și valută. Pentru depozitele în lei vei beneficia de un bonus de dobândă începând cu 0,10%.
Nu vei avea comisione la plățile către alte conturi CEC Bank și vei beneficia de comisoane reduse cu 60% față de tariful standard la toate transferurirle interbancare. În plus, vei avea acces ușor la rapoarte: extrase de cont, istoric operațiuni, vizualizare solduri, situație financiară, etc. Pentru detalii și informații suplimentare poți scrie oricând pe pagina de Facebook a CEC BANK sau pe contul Instagram.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER