Stejarii se „mută” la Cluj și la Iași pentru Rugby Europe Championship. Cum arată lotul României la început de drum spre Cupa Mondială din 2019
Partida de debut cu Portugalia, programată pe 6 februarie, se va disputa la Cluj pe arena arena de 30.000 de locuri. Stejarii vor mai susține două meciuri pe teren propriu în acest sezon al competiției, cel cu Rusia de pe 27 februarie și cel cu Germania de pe 12 martie, ambele partide urmând a se disputa la Iași, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”.
„Din cauza condițiilor meteo din România în această perioadă, cu temperaturi ce se pot apropia de zero grade, exista riscul ca terenul de joc de pe Stadionul Național > să înghețe. De aceea a fost nevoie să căutam alte soluții pentru a putea disputa în condiții cât mai bune aceste partide și am avut de ales între două variante, Cluj și Iași. Primul meci putem să îl disputăm la Cluj, însă pentru cel cu Rusia, care fusese anunțat inițial tot acolo, vom merge la Iași deoarece Stadionul > nu va fi disponibil la sfârșitul lunii februarie. Un alt motiv important pentru care a fost ales Iașiul este că acesta este unul dintre cele mai puternice centre rugbistice, care alimentează constant naționala cu jucători, mai ales pe pachetul de înaintare. În plus, există posibilitatea ca echipa locală să participe la sezonul 2016-2017 al SuperLigii. Sperăm fie alături de noi la aceste meciuri cât mai mulți spectatori, pentru că Stejarii au nevoie de susținerea și suportul tuturor”, a declarat Florin Matei, secretarul general al FRR.
Ultimul meci de rugby care a avut loc la Iași a fost finala Cupei României, dintre Timișoara Saracens și CSA Steaua București, pe 4 octombrie.
Meciurile României în Rugby Europe Championship 2016:
- 6 februarie România – Portugalia (Cluj)
- 13 februarie Spania – România (Madrid)
- 27 februarie România – Rusia (Iași)
- 12 martie România – Germania (Iași)
- 19 martie Georgia – România (Tbilisi)
Pentru primul meci cu Portugalia (6 februarie, ora 17:15), staff-ul tehnic al echipei naționale a convocat un lot de 31 de jucători, 17 înaintași și 14 de treisferturi.
- Pachetul de înaintare:
- Pilieri: Constantin Pristavita (Știința Baia Mare), Alexandru Țaruș (Timișoara Saracens), Mihai Dico (Știința Baia Mare), Silviu Vasiliu (CSA Steaua București), Petru Tamba (L”Aquila)
- Taloneur: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Florin Bardașu (Știința Baia Mare)
- Linia a II-a: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes), Adi Motoc (Racing 92 Metro)
- Linia a III-a: Viorel Lucaci (CSA Steaua București), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), Răzvan Ilisescu (Graulhet), Stelian Burcea (Timișoara Saracens)
- Treisferturi:
- Mijlocași la grămadă: Alexandru Pălii (CSM Știința Baia Mare), Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo)
- Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (U Cluj)
- Centri: Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), Florin Ioniță (CSA Steaua), Florin Vlaicu (Calvisano)
- Aripi: Adrian Apostol (Știința Baia Mare), Ionuț Botezatu (Știința Baia Mare), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Stephen Shennan (Timișoara Saracens)
- Fundasi: Cătălin Fercu (Saracens), Sabin Strătilă (CSA Steaua București)
Șapte jucători au fost convocați în premiera la prima reprezentativă: Silviu Vasiliu, Florin Bardașu, Adi Motoc, Răzvan Ilisescu, Alexandru Pălii, Ovidiu Melniciuc și Stephen Shennan.