Sportul nu a rămas impasibil la dezastrul pricinuit de apele care au măturat practic mai multe localități din Moldova în ultimele săptămâni. Dintre toți cei care au sărit în ajutor s-a remarcat însă vicepreședintele Federației Române de Rugby, Pompilie Borș, care și-a donat casa unei familii de sinistrați.
„Într-o seară ne uitam la televizor și am rămas șocați de ceea ce am văzut. N-am vrut să rămânem impasibili și din puținul pe care îl avem am dorit să oferim celor care au avut de suferit de pe urma inundațiilor”, a fost prima reacție a lui Pompilie Borș. Iar acțiunea de într-ajutorare a sinistraților a fost pusă rapid pe picioare. Oficialul FR de Rugby a luat legătura cu prefectul județului Botoșani, iar în urma unei discuții a convenit că va ajuta 36 de familii din Dorohoi. „Ne-a transmis să le aducem celor nevoiași în primul rând lucruri uzuale. Împreună cu soția am mers la magazin și am făcut câte o sacoșă pentru fiecare. Am cumpărat de la lenjerie intimă, batiste, până la cuțite, farfurii și chiar câte o oală de 5 kg. De asemenea, am luat saltele, pături, lenjerii, tot ce am putut și noi”, ne-a relatat Pompilie Borș, care a ținut să ducă personal ajutoarele sinistraților.
Casă cu livadă în județul Dâmbovița Toată această mișcare de forțe nu avea cum să rămână neobservată. TVR l-a invitat pe Pompilie Borș la emisiunea „O dată-n viață”, alături de alte personalități din lumea sportului, dar și a cântecului popular. Donația făcută pe loc de vicepreședintele rugby-ului românesc a șocat, dar a și impresionat totodată: „La Runcu, în județul Dâmbovița, unde locuiește mama soacră, avem o casă. Are trei camere și este dotată cu tot ce îi trebuie, canalizare, gaze, cablu, livadă. Am vorbit cu soacra și am căzut de acord să o donăm unei familii din județul Suceava care a rămas fără casă, doar să aibă grijă de gospodărie”, a uimit Pompilie Borș.
O familie a și fost cununată Familia Borș nu este la prima experiență de acest gen. În 2008, când România a suferit, de asemenea, de pe urma inundațiilor, fostul mare rugbist și-a donat casa părintească din comuna Cotușca, de lângă Rădăuți – Prut. „Am găsit doi tineri care au rămas fără casă. Le-am dat casa, plus trei hectare de pământ. Între timp, i-am și cununat. Acum a ajuns poate printre cele mai prospere familii din sat”, susține Pompilie Borș, care împreună cu soția deține de patru ani, în București, o clinică de îngrijire a persoanelor de vârsta a treia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER