Walter Ziegler, unul dintre cei mai cunoscuți cicliști români, a decedat la vârsta de 83 de ani, anunță federația de profil.
Sportivul a fost ciclist de performanță născut în România, Maestru al Sportului. În perioada 1960 – 1968 a fost unul dintre cicliștii fruntași ai României, cu succese pe plan național și internațional.
Timp de opt ani a fost membru al echipei naționale de ciclism, câștigă titluri de campion sau diverse curse cum ar fi: Titlul de Campion Național în 1960, 1965, 1966, Cursa Scânteii, Cursa Munților, Turul Brașovului, Cursa Victoriei.
În 1971 a emigrat în Germania, unde a absolvit Facultatea de Educație Fizică din Köln. Timp de 28 de ani a fost profesor de educație fizică la un gimnaziu din această localitate.
„Anunțăm cu tristețe dispariția dintre noi a celui ce a fost Walter Ziegler. Câștigător de 2 ori a Turului României, multiplu Campion Național, loc 4 la general în Turul Angliei, 9 participări în Cursa Păcii.
Walter Ziegler a fost unul dintre principalii actori ai generației „Eroica”.
Condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l ierte!”, scrie site-ul FR de Ciclism.
După ce, în anul 1896, ciclismul devenise sport olimpic, iar în 1900 luase ființă actuala Uniune Ciclistă Internațională, anul 1903 rămâne un punct de referință în istoria ciclismului: a avut loc prima ediție a Turului Franței, cursă de mare fond, pe etape, rămasă până în zilele noastre cea mai importantă competeție a rutierilor din toată lumea.
După „Marea Buclă” (cum mai era denumit Turul Franței), moda „tururilor” ia o mare amploare, tot mai multe țări organizând astfel de întreceri: Turul Italiei (Il Giro — 1909), Turul României (Mica Buclă — 1934), Turul Spaniei (La Vuelta — 1935) etc.
Anul 1909 marchează, pentru țara noastră, primul campionat național, prin probele de „iuțeală” și fond, disputate pe același traseu de la Șosea (Mica enciclopedie „Retro Sport” – Ștefan Nobilescu).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER