Bucureștiul rămâne în cărți pentru organizarea Campionatului European de gimnastică artistică din 2017. Începerea lucrărilor la construcția Sălii Polivalente Multifuncționale, proiect ce a fost atribuit în cele din urmă austriecilor de la Strabag, depinde doar de o aprobare dată de Primăria Municipiului București.
După ce mai bine de jumătate de an, cele două firme care își dispută proiectul construcției Sălii Polivalente din Complexul Național Sportiv Lia Manoliu, SC Strabag SRL și Astaldi SPA, s-au bătut în contestații, Primăria Municipiului București (PMB) a atribuit pentru a patra oară lucrarea. Astfel, austriecii de la Strabag au avut câștig de cauză, iar acum se așteaptă din partea edililor, unda verde pentru demararea lucrărilor. „Sperăm să putem da ordinul de începere a lucrărilor în această lună, astfel încât să ne onorăm toate promisiunile, în special pentru Campionatul de gimnastică din 2017”, au spus oficialii PMB. Aceștia au dezvăluit că la structura deja existentă se vor adăuga 500 de locuri noi de parcare, iar din cele 12.000 de locuri pe scaune, 2.000 vor fi locuri VIP.
648 de zile au mai rămas până la începerea Campionatului European de gimnastică din 2017
Vestea că lucrările de construcție ar putea începe chiar din această lună a fost primită cu scepticism de către Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică.„Ne bucură aceste zvonuri pentru că deocamdată noi nu am primit nicio informare oficială. Este important pentru noi să avem o discuție cu cei de la firma care va ridica construcția ca să ne poată spună cu sinceritate dacă este posibil fizic, să termine lucrarea până în toamna viitoare sau trebuie să găsim un alt loc de organizare al competiției. Pe măsură ce timpul trece trebuie să avem un plan de rezervă pe care să îl agreeze și ofcialii Uniunii Europene de gimnastică”, ne-a declarat acesta. Stoica a atras atenția în numeroase rânduri asupra imaginii negative pe care ar avea-o România daca nu își va putea onora promisiunea de a găzdui Europenele din 2017, la București. Lucrările la construcția Sălii Multifuncționale ar trebuie să fie gata până în toamna lui 2016, ca să se poată instala echipamentele auxiliare.
Așa ar trebui să arate sala, conform proiectului aprobat
Autoritățile au prevăzut un buget de aproximativ 60 de milioane de euro pentru noua arenă de sport ce va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Guvernul României va pune la dispoziție această sumă, dar și terenul pe care urmează să se ridice sala, prin intermediul Ministerului Tineretului și Sportului.
Campionatul European din 2017, programat a se desfășura între 10 și 16 aprilie, va fi mixt, feminin și masculin, peste 700 de sportivi urmând să participe. Bugetul pentru organizarea competiției va depăși un milion și jumătate de euro, sumă ce urmează a fi adunată de la forul de specialitate, sponsori și fonduri bugetare. Sala de competiție trebuie să aibă lângă ea sală de încălzire, loc unde își vor face încălzirea sportivii ce intră în concurs și șase spații de lucru, trei pentru antrenamentele fetelor și trei pentru cele ale băieților.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER