Scene revoltătoare la Campionatul Mondial: hocheiștii din naționala României au cântat, pe gheață, împreună cu cei din naționala Ungariei imnul Ținutului Secuiesc | VIDEO EXCLUSIV
This browser does not support the video element.
Scene revoltătoare la Campionatul Mondial de hochei! Echipa României a cântat imnul Ținutului Secuiesc, împreună cu cei din formația Ungariei.
Fanii tricolorilor au fost revoltați de cele întâmplate, iar mulți au considerat că atitudinea sportivilor noștri a fost una inadmisibilă. „În prezent nu există ţinut secuiesc. Sunt câteva judeţe din România în care locuieşte şi populaţie maghiară. În acest context s-a promovat ideea unui teritoriu secuiesc în presa străină şi forurile internaţionale. Denumirea nu ar trebui folosită, deoarece dă legitimitate ideii de autonomie, care a dispărut odată cu decizia statului ungar în 1876”, spunea în urmă cu doi ani istoricul Marius Diaconescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti.
Pe teren, România a pierdut și al patrulea meci: Ungaria a trecut cu 4-2 de echipa noastră, care s-a prezentat extrem de modest la Campionatul Mondial.
Scene incredibile la Campionatul Mondial! Hocheiștii României au cântat imnul Ținutului Secuiesc
Jucătorii de la Miercurea Ciuc și Gheorghieni i-au surprins neplăcut pe românii prezenți în tribunele de la Ljubljana. Aceștia au cântat imnul Ținutului Secuiesc înaintea partidei cu Ungaria, pe care au pierdut-o cu scorul de 2-4.
Roberto Gliga (20:30) şi Robert Ferencz-Csibi (27:49) au marcat golurile tricolorilor, în timp ce pentru învingători au înscris Gergo Nagy (08:26), Balint Magosi (12:47), Rasmuls Kulmala (29:05) şi Istvan Sofron (56:59).
România a pierdut toate cele patru meciuri de la turneul final: 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.
Lotul României pentru acest turneu a cuprins următorii 20 de jucători:
- portari: Patrik Polc, Zoltan Toke, Otto Onodi;
- fundaşi: Pavlo Borisenko, Timur Rasulov, Tamas Farkas, Evgheni Emelianenko, Huba Bors, Cătălin Berdilă, Robert Csibi-Ferencz, Zsolt Kozma.
- atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Balazs Peter, Roberto Gliga, Zsombor Molnar, Daniel Trancă, Eduard Căşăneanu, Albert Zaghidulin, Tamas Reszegh, Evgheni Skacikov, Norbert Rokaly;