Dominic face karting electric de la cinci ani, are un canal cu povești pentru cei mici și participă la campanii unde îi ajută pe copiii nevoiași.
Dominic Nicolaie are zece ani și s-a îndrăgostit de karting electric pe vremea când avea doar 5 și tatăl său l-a dus pe pistă.
Micuțul se pricepe nu doar să piloteze kartul, ci este și un adevărat povestitor! Mama lui s-a gândit ca din pasiunea băiatului să aibă și alți copii de învățat!
Punguța cu 2 bani, Capra cu 3 iezi și Sarea în Bucate, sunt doar câteva dintre ele.
Dominic dezvăluie și de unde a prins darul poveștilor.
„Până acum am participat la multe concursuri, de trei ori am luat locul doi și de patru ori, locul trei…Îmi plăcea mult să povestesc și mi-a venit ideea să îmi fac un canal de povești pe YouTube. I-am spus mamei, iar ea s-a ocupat de tot. Și de atunci am început să spun povești” a precizat Dominic Nicolaie, pilot de karting electric.
Băiatul redă în felul său poveștile copilăriei: „Le-am învățat de la radio și din cărți. Mama mi-a zis că nu trebuie să ascult doar de la radio, trebuie să și citesc. Și de atunci am citit”.
Micuțul, care citește câte 35 de pagini dintr-o carte în fiecare zi, are și o poveste preferată: „Cel mai mult îmi place „Sarea în bucate”. Pentru că fata împăratului e atât de înțeleaptă și mereu are dreptate și mai ales pentru că îl iubește mult pe împărat”.
Dominic mai are o calitate de care părinții săi sunt mândri! Îi place să dăruiască! În fiecare toamnă, înainte să înceapă anul școlar, micul pilot participă la campania “Zâmbetul din cutie”. „Este un proiect în care donăm jucării, dulciuri, cărți, pixuri și creioane unor copii care nu au” mai spune Dominic Nicolaie.
Dominic este legitimat la Clubul de Karting Electric București, acolo unde Robert Drăgan și soția sa, Tina, se ocupă de alți 100 de copii care vin la antrenamente, dintre care 45 participă și la concursuri.
Robert, cel datorită căruia România este singura țară din lume care folosește tehnologia oficială în campionate naționale de karting electric pentru copii, a cochetat cu gimnastica până să ajungă dependent de mașini și motoarele electrice pe care el le-a inventat la karturi.
Inginer electronist la bază, în tinerețe, Robert a fost campion național la automobilism și de off road.
Noi facem karting din 1997 și bineînțeles pe vremea aceea nu exista nimic electric și am început cu kartul pe benzină, dar în sufletul meu am rămas tot timpul cu ideea cum să facem să scăpăm de motoarele în 2 timpi, benzină amestecată cu ulei. Și a venit momentul în 2011 când am reușit să miniaturizăm tehnologia de mașini electrice, am adaptat-o, modificat-o reinventat-o pentru kart și în 2011 a apărut primul prototip – Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România
Mâna dreaptă a lui Robert este Tina, soția sa, care a renunțat la avocatură pentru a se implica în acest proiect pornit din pasiunea pentru mașini a soțului său. Printre altele, Tinei îi revine partea cea mai grea din acest proiect: are grijă de copii la antrenamente și la curse și stă cu fiecare în parte și îi arată primii pași în kartingul electric.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER