După un deceniul de la prima tentantivă de privatizare, Hipodromul din Ploiești va avea în sfârșit o nouă înfățișare la finalul anului 2015. Dacă firmele câștigătoare ale contractului de modernizare (SC Construcții Erbașu SA și SC Total Strada SRL) vor finaliza la termen construcția, adică în 12 luni, din 2016 România ar putea reintra pe harta europeană a curselor de cai. Țara noastră este singura din Uniunea Europeană care nu deține un hipodrom modern, deși ocupăm locul 5 în lume la numărul de cabaline, cu aproximativ 900.000 de exemplare. Luna decembrie a anului 2014 va râmâne în istorie drept luna în care a început dărâmarea vechiului hipodrom.
Buldozerele au intrat, la propriu, în vechea clădire a Hipodromului Ploiești. Tribunele vechi, închise în ultimii ani pentru că reprezentau un adevărat pericol pentru spectatori, clădirea fiind folosită doar de către arbitri pentru supervizarea curselor, au început să fie dărâmate, demolarea fiind primul „pas” spre noul Hipodrom, care se vrea finalizat până la finalul anului 2015. Primele care au fost puse la pământ au fost grajdurile, iar acum s-a trecut la tribună, imaginile fiind spectaculoase.
CITEȘTE un AMPLU MATERIAL despre Hipodrom: O nouă arenă modernă la Ploiești. S-a semnat contractul pentru renovarea Hipodromului. Cât va costa și ce impact ar putea avea investiția la nivel european
Hipodromul din Ploiești va avea o capacitate de 1.387 de locuri
La începutul anului 2015 se va dinamita ceea ce a mai rămas din tribune, constructorii constatând că este periculos să continue demolarea cu buldozerele. Apoi va începe și construcția noului Hipodrom, investiția totală fiind de aproximativ 15-16 milioane de euro (asigurată din fonduri europene și din investiții ale bugetului local), iar după inaugurare se estimează că va asigura aproximativ 200 de locuri de muncă, fără să intre aici îngrijitorii, antrenorii, potcovarii, jocheii etc.
Așa arată acum fosta tribună oficială de la hipodromul din Ploiești
Arena va putea găzdui circa 1.400 de spectatori, iar în complex va fi construit și un restaurant pentru fanii care asistă la curse. Complexul va oferi, printre altele, trei parcări cu un număr total de 219 locuri, piste de trap și galop, ronduri de mers și ring de prezentare, tribune, grajduri și boxe pentru cai, hangar de întreținere și depozitarea materiale, magazii pentru furaje, ateliere și clădire pentru echiparea cailor.
Din 2016, Hipodromul din Ploiești va putea găzdui din nou curse de cai recunoscute la nivel internațional
VEZI în GALERIA FOTO mai multe poze de la Hipodromul Ploiești, cum arăta înainte să se înceapă demolarea
Imagine cu tribuna oficială la una dintre ultimele curse susținute pe arena ploieșteană. Foto: Marius Anghel
Așa se vedea din interiorul tribunei oficiale aflată în ruină
Imagine cu grajdurile de la hipodromul din Ploiești. Foto: Marius Anghel
Cai alergând în timpul cursei
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER