Octavian Ispas, antrenorul timișorean plătit de Federația Japoneză de specialitate pentru a pregăti și a duce lotul de kaiac-canoe nipon la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se află într-o situație ingrată în orașul natal: a închis clubul Water Performance, pe care l-a fondat, din cauză că nu mai are spațiu să își depoziteze bărcille și echipamentul sportiv.
„Am sistat activitatea clubului pentru că nu avem unde să ne ținem bărcile. Cu banii, ne-am descurcat din resurse private, nu am cerut bani de la stat. Să vă spun sincer, o parte dintre bărci le-am dus la bunicii mei, la Chișineu Criș, în curte. Ergometrele le țin într-un coteț care era gol. O parte le-am donat la cluburi în Arad, Deva, Călărași, la Olimpia București.
Am solicitat un spațiu de 200-250 de metri pătrați de la primărie, în concesiune, să ne ridicăm un hangar. Am primit oferte din alte orașe. Cei de la Arad ne vor, și cei de la Dumbrăvița, dar lacul de acolo este foarte mic. Am făcut cerere să fim primiți la SCM Timișoara. La cluburile guvermantale (n.r. de tip CSM Timișoara) nu vreau, pentru că am făcut acest club să arăt că se poate face performanță și altfel. Nu ne-a reușit în totalitate„, a declarat Octavian Ispas pentru TM Sport.
Clubul lui Octavian Ispas a folosit până de curând un hangar de la CSȘ Bega, dar noua conducere nu a dorit prelungirea înțelegerii, iar echipamentul a trebuit să fie mutat. Clubul CSM le-a oferit găzduire între timp, însă acum numărul ridicat de sportivi și activitățile clubului împiedică continuarea colaborării. Antrenorul afirmă că nu este agreat la București, la Federație.
Octavian Ispas a investit banii primiți de la federația japoneză în clubul timișorean, care în prezent are șase sportivi legitimați.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER