SNOOKER | Povestea scoțianului care iubește cărțile de psihologie și muzica veche: „Am avut în față dinozauri. Te leagă de mâini și de picioare”

SNOOKER | Povestea scoțianului care iubește cărțile de psihologie și muzica veche:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Campionatul Regatului Unit a dus în prim-plan, dincolo de un parcurs impresionant al lui Ronnie O’Sullivan, campionul cu teniși sport și  talpă albă în locul pantofilor de lac – singurul element care a reamintit constant tuturor privitorilor că „Racheta” a jucat târâind o accidentare la glezna stângă de la o sesiune de alergare în pădure, în timp ce englezul reușea break-ul maxim și loviturile spectaculoase care i-au adus titlul, evoluțiile a doi tineri jucători care promit multe în viitorul apropiat al snookerului.

James Cahiil, care va implini 19 ani la finalul acestei luni, nepotul septuplului campion mondial Stephen Hendry, a reușit victoria carierei, în joc decisiv, 6-5, împotriva lui Ding Junghui, cu cinci jocuri consecutive, nervi de oțel în fața revenirii cu tot atâtea jocuri pe tabelă trecute în dreptul chinezului și un break în decisiv „dintre cele mai bune”, cum scria Hendry pe Twitter. Tot în joc decisiv a câștigat și Anthony McGill (23 de ani), în optimi, în fața cvadruplului campion mondial John Higgins, apoi, în sferturi, a reușit să îl impresioneze pe Ronnie O’Sullivan, un jucător care rareori împarte complimente. Victoriile împotriva greilor pe o scenă importantă a exclusivistului sport cu tacul, într-un turneu cotat înre primele trei din snooker, imediat sub Campionatul Mondial, contează mai mult decât un succes similar în „European Tour”.

Povestea lui Anthony McGill începe în 1998. Urmărea Campionatul Mondial în care John Higgins câștiga în premieră, împotriva campionului în exercițiu Ken Doherty, titlul suprem în snooker. Este prima amintire legată de snooker a lui Anthony, pe atunci un băiețel de șapte ani din Glasgow, potrivit unui interviu complex, din 2011, publicat de editorul asistent al revistei Snooker Scene.

La ediția din 2014 a Campionatului Regatului Unit, McGill l-a înfruntat în faza optimilor de finală pe „eroul copilăriei sale”. „Sunt ca un copil înainte de Crăciun. Acesta este cadoul meu timpuriu de Crăciun. Am șansa să joc împotriva lui John, un simbol. A fost jucătorul meu favorit cât am crescut„, declara McGill înainte de partidă, potrivit BBC.

Mirajul mesei de snooker dintr-un bar din Spania

Chiar dacă Regatul Unit este „tărâmul snookerului”, Anthony a pus prima dată mâna pe tac într-o vacanță în Spania. „În fiecare bar de acolo era o masă de snooker. Am intrat și eu la una dintre ele. M-am îndrăgostit pe loc, iar părinții au avut în acel an de ales dacă să îmi cumpere de Crăciun o micuță masă de snooker sau un joc PlayStation. Au luat masa de snooker. Viața mea ar fi arătat complet diferit dacă părinții alegeau Play Station-ul„, a povestit Anthony pentru Snooker Scene. La nouă ani, Anthony a trecut la jocul de snooker pe masă de dimensiune standard. „Îmi plăcea atât de mult să joc, încât am început să merg la club în fiecare week-end. Jucam în fiecare zi, după școală„, și-a amintit McGill.

20.000 de lire sterline (aproximativ 25.500 de euro) – cecul pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Regatului Unit – este cel mai mare premiu câștigat de Anthony McGill, intrat în circuitul profesioniștilor în 2010.

Atmosfera turneelor de juniori – „otrăvitoare”

Talentul lui Anthony McGill a fost la un pas să se piardă, pentru că turneele de juniori i-au furat mult din plăcerea de joc, prin atmosfera negativă. „Am avut un moment în care mi-am spus că nu merită să continui. Tatăl meu era implicat în tot, a încercat să rezolve problemele, să facă lucrurile să meargă mai bine, dar asta a început să fie dificil și pentru familie. Snooker-ul nu se compară cu familia, așa că am vrut să renunț. Chiar atunci însă, am câștigat un turneu PIOS, ceea ce însemna că voi ajunge în circuitul mare. Să apar în toate acele turnee de juniori, a fost o experiență oribilă. Nimeni nu plăcea pe nimeni, nimeni nu se înțelegea cu nimeni și nu te puteai bucura de faptul că joci acolo. Nu au fost niște ani frumoși„, a relatat McGill, în săptămâna în care împlinea 20 de ani, apreciind în același timp că lucrurile s-au îmbunătățit între timp. 


„Anthony are ceva din Mark Selby, cu jocul său foarte complet, sper să joace snooker mulți ani de acum încolo, pentru că snookerul este norocos să aibă un astfel de jucător. Are un caracter frumos. Anthony este un tip super, este genul meu, iubește jocul. Este un bun ambasador al snooker-ului„, l-a lăudat O’Sullivan pe Anthony McGill, potrivit worldsnooker.com. „Ai jocul, amice, o să câștigi turnee dacă joci așa„, i-a spus „Racheta” lui McGill la finalul meciului lor din sferturi, adjudecat de viitorul campion cu 6-4, potrivit espn.co.uk


Antrenamente cu Alan McManus, John Higgins și Stephen Maguire

Anthony McGill  a furat meserie de la conaționalii săi mult mai titrați. Așa cum prezintă întreaga presă britanică, dar și cum a declarat-o John Higgins, înaintea meciului pierdut la Campionatul Regatului Unit, Anthony este partenerul de antrenament al lui Alan McManus (43 ani), jucător cu opt finale de turnee de puncte și două titluri în snooker. „Mă antrenez regulat cu John Higgins, dar și cu Stephen Maguire. Am un noroc imens că toți locuiesc în apropiere„, puncta în 2011 Anthony McGill.


Anthony McGill, la antrenament, alături de John Higgins Sursa foto: maximumsnooker.com


Cred că va fi un jucător de top în anii care urmează. Începe să arate potențialul pe care noi, în Scoția, l-am intuit și știam deja că îl are. Este un jucător cerebral și învață mult de la Alan„, spunea John Higgins, înaintea meciului direct, potrivit BBC.


Chiar dacă s-a antrenat cu nume importante din lumea snookerului dinainte de a intra în competiție directă, în turnee, cu profesioniștii, Anthony a resimțit diferența uriașă de nivel. „Nu am realizat cât de agresiv jucam, decât când am ajuns în circuit. Am avut în față dinozauri ai snookerului și refuzau loviturile directe, parcă nu acceptau nimic. Te leagă de mâini și de picioare. Am înțeles că trebuie să îmi lucrez jocul de siguranță. Apoi a trebuit să învăț că trebuie să continui să încerc să îmi fructific oportunitățile și… este greu să găsești echilibrul între cele două aspecte„, a detaliat McGill șocul intrării în circuitul profesionist.

 

38 este locul ocupat în prezent de Anthony McGill în clasamentul mondial al jucătorilor de snooker.

Anthony McGill este un jucător cu personalitate, care nu s-a sfiit să anunțe public că susține independența Scoției înaintea referendumului.  McGill, cel care a apelat inclusiv la cărți de psihologie pentru a învăța secretul stăpânirii de sine, în arenă, a recunoscut că dacă ar trebui să aleagă o altă profesie, departe de masa de snooker, ar fi tentat de studiul mecanismelor psihicului uman și, potrivit inside-snooker.com, iubește muzica veche.

În 2014. Anthony McGill are victorii la mentorul său, Alan McManus (6-4, în turul secund al International Championship), la Judd Trump și Graeme Dott (la primul turneu din European Tour), iar unul dintre cele mai dragi succese, este, potrivit un interviu acordat welcometooncue, victoria din 2010 din seriile PTC, în primul tur în fața lui Stephen Hendry, cu 4-0.

Sursa foto: worldsnooker.com

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Tottenham a postat o fotografie cu Radu Drăgușin și a scris un singur cuvânt, după victoria la scor cu City!
Tottenham a postat o fotografie cu Radu Drăgușin și a scris un singur cuvânt, după victoria la scor cu City!
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Elena Lasconi se menţine pe 2, Marcel Ciolacu urmează să îşi dea demisia!
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Elena Lasconi se menţine pe 2, Marcel Ciolacu urmează să îşi…
Prima decizie luată de Gigi Becali după rezultatele alegerilor:
Prima decizie luată de Gigi Becali după rezultatele alegerilor: "I-am spus lui George. Să facem bine!"
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu a renunțat definitiv la anumite alimente
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu a renunțat definitiv la anumite…
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Rezultate provizorii: Călin Georgescu vs. Elena Lasconi în turul II. Diferenţă de 2.742 voturi între Lasconi şi Ciolacu
Rezultate provizorii: Călin Georgescu vs. Elena Lasconi în turul II. Diferenţă de 2.742 voturi între Lasconi şi Ciolacu
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie? Răspunsul tranşant al lui Ion Ţiriac!
A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie? Răspunsul tranşant al lui Ion Ţiriac!
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el…
×