Sorana Cîrstea (32 de ani) a acordat un interviu pentru RTVNY în care a făcut dezvăluiri interesante despre viața ei de sportivă și amănunte inedite despre Rafa Nadal.
În primele două episoade a vorbit despre activitatea ei la US Open și despre Simona Halep, însă s-a ajuns la întrebarea, firească de altfel, referitoare la tenismenul care o impresionează.
Sorana Cîrstea a învins-o pe jucătoarea germană Laura Siegemund în două seturi şi s-a calificat în turul al doilea de la US Open. Ea calificat în turul secund la US Open după un meci de o oră şi 48 de minute, susţinut în compania jucătoarei germane Laura Siegemund. Sorana s-a impus cu 6-4, 6-4.
Vorbitoare de spaniolă după ani în care a comunicat în această limbă cu antrenorii (Adrian Cruciat, argentinianul Juan Pablo Guzman), traineri și preparatorii fizici angajați în staff-ul ei, Sorin Cîrstea dezvaluie în premieră admirația pentru Rafael Nadal.
“Când joacă Rafa (n.r. Nadal) mă uit. În rest sunt ocupată cu ale mele. Îmi e greu să compar pe cineva cu Rafa. Oricând, pentru mine, un meci al lui Rafa este peste oricare altă partidă”, nu își ascunde Sorana Cîrstea fascinația pentru cel mai mare sportiv spaniol din istorie.
Manageriată de “Big Match Player”, o agenție spaniolă condusă de la Barcelona de Alex Corretja, ex-numărul 2 mondial și dublul finalist la Roland Garros care-i are ca asociați pe fratele său, Ivan și pe fostul mare arbitru și director în Federația Internațională de Tenis (ITF), Eric Molina, Sorana Cîrstea nu se ferește să “bage mâna în foc” pentru Nadal când este vorba despre câștigătoarul “US Open-ului”.
“Eu sper că Nadal. Eu sunt fan Nadal, îmi este foarte simpatic și îl apreciez pentru munca lui. Sunt foarte subiectivă, îmi este greu să mă gândesc la altcineva în afară de Nadal”, este sinceră Sorana în admirația ei pentru spaniolul despre care Ion Țiriac are convingerea că „Nadal va fi numărul unu în lume pentru totdeauna.
Nu se poate compara nici cu Djokovic, nici cu Federer. Pentru mine este o personalitate. Nu pot să mă gândesc doar la Grand Slam-urile câștigate, ci și la ființa umană care este Nadal. Vor trece multe generații până când un tenismen va câștiga de 14 ori un Grand Slam. Sau de 15 ori, pentru că sunt convins că va încerca să câștige și la anul la Roland Garros”.
Prețuirea pentru Nadal nu și-a ascuns-o nici Simona Halep în ultimii ani ai colaborării cu Darren Cahill: australianul a încercat să stilizeze lovitura de dreapta a Simonei, cel puțin în faza finală de biciuire, cu traiectoria tip “lasou” patentată, biomecanic, de spaniol.
Semnarea contractului cu Patrick Mouratoglou a schimbat, radical, cultul neascuns al lui Halep pentru Nadal în condițiile în care antrenorul francez al Simonei este cel mai aspru critic al ibericului motiv pentru care cei doi sunt “la cuțite” ca relaționare.
„Cred că Mouratoglou i-a pus asta în contract lui Halep”, sunt personaje importante din tenisul de înaltă clasă care au încercat să explice de Simona nu a avut minimul respect pentru Nadal la celebrarea celor 100 de ani de tenis pe Terenul Central de la Wimbledon.
Românca fiind singura campioană, dintre zecile de legendari câștigătoari ai Marelui Șlem londonez de la All England Lawn Club, care nu l-a aplaudat pe spaniol când acesta a pășit pe gazonul Centre Court, la invitația lui John McEnroe.
Halep nu este străină de adversitatea lui Mouratoglou pentru Nadal în condițiile în care antrenorul francez al Simonei l-a pus mai presus de toate pe Novak Djokovic indiferent de conjunctura obiectivă a evenimentelor dubioase provocate de sârb:
“Djokovic a făcut o greșeală fatală prin problema vaccinului. Fatală. Este păcat pentru imaginea lui, pentru că este un jucător senzațional.
Vrea să fie o personalitate, dar nu are carisma lui Năstase sau a lui McEnroe. Deci este puțin mai dificil. Dar, fără îndoială, este un mare jucător și un mare luptător. Dar nu este Nadal”, a declarat Ion Țiriac care știe că sârbul a fost de multe ori invitat la academia lui Mouratoglou de la Biot.
Inclusiv la ceremonia lansării acestei școli de tenis pe Coasta de Azur, acolo unde se antrenează și Halep.
Controversa interdicției lui Djokovic la US Open, după ce anul trecut a jucat la New York tot nevaccinat, este lămurită cu tact, de Sorana Cîrstea:
„Sunt regulile pe care fiecare țară le-a impus. Înțeleg țara care are anumite reguli și le-a impus, deci trebuie să le respectăm. Înțeleg și pe Djokovic care își susține punctul de vedere. Pentru el, în ceea ce crede este mai important decât un Grand Slam.
Îl respect pentru asta. În același timp, Statele Unite au decis că trebuie să ai anumiți pași ca să poți să intri. Nu a greșit nimeni, pur și simplu astea sunt timpurile.
Sunt timpuri dificile cu care ne confruntăm și trebuie să ne adaptăm, nu avem ce să facem”, sintetizează, nepărtinitor, Sorana Cîrstea decizia care a scindat lumea sportului în condițiile în care și Sorana Cîrstea a stat 14 zile în carantină la Melbourne, înaintea Open-ului australian.
Sursă video: RTVNY
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER