Speranța la viață prin călărie! Pasiunea unei familii din Sibiu e transformată în remediu medical prin hipoterapie pentru copiii cu probleme medicale din naștere
La mai bine de 60 de ani de la inaugurarea Centrului de Hipism de la Sibiu, o familie își susține pasiunea pentru călărit dintr-o activitate ce uimește nu doar pasionații, cât și lumea medicală: hipoterapia.
Totul avea să pornească de la Ionel Bucur, unul din cei mai galonați practicanți de călărie din România, care de-a lungul carierei de sportive a adunat peste 80 de trofee naționale alături de cele internaționale.
Pasiunea unei familii din Sibiu e transformată în remediu medical prin hipoterapie pentru copiii cu probleme medicale din naștere
Actualmente profesor în cadrul bazei de echitație din Sibiu, Bucur senior bifa, în 1992, chiar și o calificare la Olimpiada din Barcelona perioadă în care era și cel mai important sportiv al echipei naționale de călărie.
„Anul acesta am o șansă împreună cu băiatul meu cu care sunt și coleg de echipa în naționala de călărie, la Internationalele de la Atena din mai să prindem un loc sau chiar două la Olimpiadă. Ar fi o performanță după aproape 45 de ani de activitate”, explică Ionel.
Pasiunea a fost insuflată atât fiului Ionuț Daniel, cât și a fiicei Adelina, care în urmă unei cariere de sportiv de performanță în hipism avea să renunțe la o carieră economică. Cum? Vocația spre călărie avea să o călăuzească spre Facultatea de Psihologie tocmai pentru a gestiona mai bine activitatea cu copiii pasionați de acest sport care doreau să își împlinească pasiunea la centrul de hipism din Sibiu.
„E un domeniu pe care l-am dorit să îl dezvoltăm din prisma activităților zilnice cu copiii. Nu e ușor pentru că avem costuri mari, dar bucuria de a promova acest sport mai departe e tot ceea ce contează de cele mai multe ori. Nu știm dacă hipoterapia e printre cele mai de succes activități sportive cu impact asupra micuților cu deficiențe, dar e cu siguranță una în care investim multă pasiune”, explică Bucur.