Sportivul român care pentru performanța sa de la Europene a fost premiat cu un…hamburger!
Carol Popa, autorul celei mai bune performanțe pentru triatlonul românesc, face mari sacrificii pentru a se menține în top.
Aflat la vârsta adolescenței, Carol Popa a devenit în acest an eroul triatlonului românesc, prin locul 4 reușit la Europenele de sub 17 ani din Franța. Performanța cere însă mari sacrificii, iar pentru Carol acestea sunt și alimentare.
El mănâncă la micul dejun ovăz cu fructe, iar victoriile le sărbătorește cu pâine și gem. Doar o dată pe an mănâncă un hamburger.
Sportivul român care pentru performanța sa de la Europene a fost premiat cu un…hamburger
Antrenorul federal Iosif Crișan este cel care, după Europene și după mari rugăminți, a cedat și i-a lăsat pe sportivi să mănânce fast-food.
Oficialul știe însă și când le va mai permite sportivilor săi să mănânce următorul hamburger.
„Dimineața mănânc ovăz cu fructe și după niște pâine cu niște gem. După Europene am mâncat un hamburger, să fiu sincer, să sărbătoresc puțin. Dar încerc să evit aceste genuri de mâncare” a spus Carol Popa, ocupantul locului 3 la H3RO Mamaia în proba de sprint și ocupantul locului 4 la Campionatul European de triatlon Under 17.
Le-am dat voie a doua zi seara. După multă vreme și multă muncă de convingere, am fost de acord ca echipa să mănânce un hamburger. Următorul va fi după Jocurile Olimpice, să dea Domnul – Iosif Crișan, antrenor federal FR Triatlon
Totuși, după concursuri, tehnicianul iese împreună cu sportivii săi în oraș. Ei au voie să aleagă ce vor să mănânce, dar din afara zonei fast-food. „Îi întreb pe sportivi ce-și doresc în ziua respectivă. Nu sărim calul, dar bem și un suc, câteodată și o cola, deși nu prea sunt adeptul. Ieșim la o masă, la o prăjitură cu echipa”, a mai declarat Iosif Crișan.
Carol Popa e considerat candidat la o medalie olimpică în 2032
Carol este considerat un exemplu pentru toți tinerii triatloniști din România, iar Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon chiar îl consideră un candidat autorizat la o medalie olimpică, dar la ediția din 2032.
„Pot să spun că e un sportiv care de 3 ani cam trăiește pentru triatlon. Doarme, mănâncă, efectiv trăiește doar pentru triatlon. Și se vede rezultatul. Pot să spun că poate să fie următoarea medalie la Jocurile Olimpice pentru România, doar că are nevoie să se maturizeze, pentru că în triatlon sportivii se maturizează mai greu, după 23-24 de ani. Deci dacă vorbim de o medalie la Jocurile Olimpice, vorbim după Los Angeles, în 2032”, a comentat Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.
Chiar dacă are doar 16 ani, Carol știe exact ce sfaturi le va da copiilor, atunci când va fi antrenor, căci asta vrea să devină peste ani: „Să muncească cât mai mult, pentru că nimic nu e imposibil și așa vor ajunge acolo unde și-au dorit. Dar numai dacă se gândesc zi de zi la asta și muncesc pentru asta”.
Carol și antrenorul său, Cristi Doicescu, sunt legitimați la unul dintre cele mai noi cluburi apărute în sportul românesc, CSM Constanța. „Mereu mi-au plăcut provocările, mereu am crezut în sporturile astea pe care unii sau alții le consideră mai puțin importante. I-am văzut potențialul, am văzut potențialul lui Carol și în urma discuțiilor cu el și cu antrenorii au decis să vină în clubul nostru”, a spus Andrei Talpeș, președinte CSM Constanța.
Eu știam cu ce echipă mă duc, cunoșteam sportivii, știam că pe plan național suntem în frunte. Mă bucur foarte mult că am putut să contribuim cu rezultatele acestea la palmaresul celor de la CSM Constanța. Sperăm să fie din ce în ce mai bine pe viitor – Cristi Doicescu, antrenorul lui Carol Popa
H3RO Mamaia a ajuns la cea de-a 14-a ediție
Aflat la a 14-a ediție, concursul H3RO Mamaia a avut loc luna trecută, pe un circuit amenajat în Mamaia. Toată lumea a avut numai cuvinte de laudă despre organizarea lui.
„Faptul că s-a ajuns la cea de-a 14-a ediție spune totul. Ca să ai rezultate trebuie să ai continuitate și să ai constanță. Dacă vorbim de 14 ediții organizate la Mamaia mi se pare extraordinar. E deja o tradiție la Constanța să avem un asemenea eveniment, e foarte important pentru Constanța și comunitate acest concurs” a completat Andrei Talpeș, iar Cristi Doicescu a precizat: „Este un concurs de tradiție. Mi-amintesc că eram aici în 2009 când a debutat și e un concurs care a prins la public și a adunat foarte mulți oameni la start. E un concurs frumos, de tradiție și lumea s-a obișnuit cu el și în general sezonul se încheie cu Hero”.