A fost dependentă de droguri, și-a hărțuit iubitul, dar se întoarce la prima dragoste. Capriati revine în tenis
Jennifer Capriati (SUA, 38 de ani), fost lider mondial, vrea să se întoarcă pe teren după 10 ani de pauză. Anunțul a fost făcut pe Twitter de tripla campioană de Grand Slam, care dorea să participe la turnee încă din acest sezon, dar a amânat revenirea până în 2015: „Îmi planificasem întoarcerea pe teren după o retragere care a durat 10 ani, dar sunt nevoită să mai aștept un an”, a spus fosta mare jucătoare.
Campioană olimpică la 16 ani
Capriati a avut o carieră presărată cu realizări spectaculoase, dar americanca a trecut și prin momente uluitoare în afara terenului. Jennifer a uimit lumea tenisului încă de la vârsta de 13 ani și 11 luni, atunci când s-a calificat în finala turneului de la Boca Raton, în Florida. Talentul junioarei a fost confirmat la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), devenind medaliată cu aur. A învins-o pe traseu și pe Steffi Graf (Germania), însă Capriati a marcat cu adevărat istoria tenisului prin titlurile de la Australian Open (2001 și 2002) și Roland Garros (2001).
Acuzată pentru furt din magazin și posesie de droguri
Capriati avea presa de specialitate la picioare, fiind considerată una dintre puținele jucătoare de forță din WTA. Din ziarele de sport, numele ei s-a mutat pe prima pagină a tabloidelor. În 1993, Jennifer a fost acuzată că a furat un inel dintr-un magazin, incident pe care sportiva l-a descris ca fiind unul accidental. Tenismena a fost arestată pe 16 mai 1994, pentru posesie de droguri. Imediat, Capriati a hotărât să intre într-un program pentru tratarea dependenței de droguri. În 1994, americanca a declarat că s-a aflat la un pas de sinucidere, din cauza articolelor de presă care i-au stricat imaginea.
După ce și-a tratat dependența, se părea că viața lui Jennifer a revenit la normal, dar sportiva a ieșit la rampă prin alte isprăvi. Ivan Brannan, fostul logodnic, a acuzat-o în 2013 de hărțuire și agresiune. Procurorii au anunțat că Jennifer și-a ispășit pedeapsa, făcând 30 de ore de muncă în folosul comunității.