Timișoreanul Nini Dica e una dintre marile speranțe ale tenisului românesc. La doar 16 ani, sportivul a jucat finala unui turneu echivalent unui campionat mondial, Orange Bowl, a câștiga finala Tennis Europe Junior Masters, echivalentul unui aur la nivel european și nu vrea să se oprească aici. Pentru 2018, Dica vrea să adune puncte pentru a juca în circuitele ATP, unde poate călca pe urmele marilor staruri din tenismul mondial.
În 2017, timișoreanul a spart „un blestem” de 19 ani la turneul dedicat juniorilor de la Tivolli. De la Gabriel Cruciat, niciun bănățean nu mai câștigase turneul de la marginea Timișoarei, dar a reușit-o Nini. Despre anul ce tocmai se încheie, tenismenul apreciază că, pe o scară de la 1 la 10, a progresat undeva la nivelul 7-8. „Am fost la Campionatele mondiale U16. Am luat titlul național și la simplu și la dublu la campionatele naționale. După o perioadă de 19 ani am câștigat, după domnul Cruciat. Publicul de aici m-a susținut foarte mult. A fost primul meu titlu ITF. A fost probabil un progres pe la 7-8, un progres foarte mare. Este greu că am trecut de la turnee pentru 15-16 ani la cele ITF, care sunt U18. Joc cu copii mai mari și e mult mai greu. Părțile tehnică și tactică le-aș fi îmbunătățit. Și să fructific mai bine momentele când puteam mai mult”, a spus Dica despre parcursul său din 2017.
O accidentare la mână l-ar putea ține departe de Antipozi
Pentru rezultatele excelente din 2017, Dica a primit titlul de Ambasador al Sportului din județul Timiș. Obiectivul tânărului tenismen este să ajungă la turneele de Mare Șlem. Ar vrea și la Australian Open, dar e puțin accidentat. „Vreau să merg la cele patru turnee de Grand Slam. Să văd la Australian Open, că m-am accidentat la mână la ultimul turneu. Am o fractură și e destul de rău. Vreau să urc cât mai mult în clasamentul ITF și să încep turneele ATP. Anul viitor sper să fac în jur de zece turnee”, a mărturisit tenismenul care în aprilie va împlini 17 ani.
Costuri ridicate pentru un tânăr tenismen
Nini Dica are un staff numeros și colaborează și cu un psiholog sportiv. Costurile sunt însă ridicate, iar federația suportă doar deplasările la anumite turnee. „E greu în tenis pentru că e echipa foarte mare. Trebuie antrenor, preparator fizic, maseur, doctor. Trebuie să susții toate acestea. Bugetul este destul de mare, cam 50.000 de euro pe an. Federația mă sprijină nu foarte mult, deși acum la turneul din Mexic și Orange Bowl-ul din America, au plătit ei”, a povestit Dica.
În 2016, Nini Dica a mers la presitigiosul turneu Petit AS. În 2017, iată ce „lauri” a adunat: cinci titluri la simplu și două dublu, dintre care cel mai prestigios la Tennis Europe Junior Masters, două titluri în circuitul ITF Tennis Junior, pentru jucătorii U18, iar la Campionatul European U16 a jucat final.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER