Timp de două săptămâni, Simona Halep i-a invitat pe fanii din toată lumea și în special pe cei peste 120.000 de plătitori de bilete de la Miami Open să povestească pe rețelele de socializare experiența lor la ultimul mare turneu din primăvara americană.
Exact acum 6 ani, viața Simonei a fost schimbată la Miami după un episod în care s-a certat cu antrenorul: „a fost un șoc pentru mine” a recunoscut Simo.
Suspendată pe perioadă nedefinită, Simona Halep este singura jucătoare din Top 100 al cărei portret a fost preferat de organizatorii Miami Open pentru a promova turneul alături de americanul John Isner si canadianul Felix Auger-Aliassime.
Directorul turneului, James Blake, fost numărul 4 ATP, le-a ales pe Simona Halep și Garbine Muguruza, două europene, ambele foste numărul 1 WTA, să capteze interesul spectatorilor pentru a populariza cel mai important eveniment sportiv mondial din ultimele zece zile ale lunii martie.
„Miami este unic pentru că există o conexiune cultural-interetnică specială, cu populații latine grozave. Este o contopire excepțională, ceea ce ne place să vedem. Toți devin fani ai tenisului, așa că vrem să profităm de entuziasmul, frenezia, însuflețirea, pasiunea, patima și ardoarea. Avem tenismeni latini incredibili. Ei primesc un sprijin uluitor aici la Miami în timp ce americanii se simt ca acasă, mulți dintre ei locuind în Florida. Turneul este puzzle unic în tenis”, a spus James Blake, fost Davis Cup american instalat ca director de International Management Group, proprietara Miami Open.
Din posterul gigant afișat pe un sfert din tribuna Granstand, al doilea mare teren de tenis important din Hard Rock Stadium din Miami Gardens, Simona îi invită pe fani sa posteze impresiile, amintirile, poveștile trăite și fotografiile pe conturile rețelelor de socializare ale Open-ului Floridei.
Americanii au ignorat interdicțiile impuse de Agenția Mondială de Integritate a Tenisului (ITIA) prin care Simona Halep nu are voie să participe nici ca invitată la niciun eveniment organizat de asociațiile profesioniste (WTA și ITF), inclusiv acțiuni promoționale, demonstrative (turneul de Crăciun de la Dubai) sau caritative (concursul din Africa de Sud programat la începutul lui decembrie trecut in Africa de Sud pentru combaterea violentei domestice).
Odată cu mutarea turneului din Key Biscayne la Hard Rock Stadium, americanii au vizat comunitatea uriașă de români din orașelele învecinate Miami Gardens: Hollywood, Hallandale sau Miramar, aflate în proximitatea arenei echipei de fotbal american Miami Dolphins, unde acționari minoritari sunt surorile Serena și Venus Williams. Peste 125.000 de români locuiesc și au rezidență în Florida, aproximativ 10 la sută compun comunitățile majoritare din Hollywood, Hallandale și Miramar acestora adăugându-li-se cei din Fort Lauderdale, Boca Raton sau Boynton.
Americanii au insistat ca Simona Halep să primească o dispensă prin care suspendarea melimitată cauzată de ancheta de dopaj cu Roxadustat să fie abrogată temporar până la confirmarea probelor depuse la Sports Resolution, tribunalul independent de la Londra care investighează dosarul instrumentat de Agenția Mondială de Integritate a Tenisului. Două semifinale și tot atâtea sferturi de finală sunt cele mai tari rezultate izbutite de Simona la Miami Open. Exact acum 6 ani Halep și Darren Cahill s-au certat chiar pe teren într-un episod antologic care l-a făcut pe australian să refuze să o mai antreneze pe româncă timp de 5 săptămâni.
La ediția din 2022, Halep a abandonat înainte să joace din cauza unei accidentări suferită la Indian Wells unde a fost învinsă de Iga Swiatek în semifinala turneului californian. În 2019, Simona a pierdut în semifinala jucată contra Karolinei Pliskova
Acum exact 6 ani, Simona a pierdut dramatic cu Johanna Konta în sferturile de finală ale Open-ului de la Miami. În timpul meciului, Halep l-a dojenit pe Cahill că o descurajează prin limbajul corpului.
„Atunci când greșesc nu mai da din cap!” i-a reproșat din teren Simona australianului aflat în lojă arenei din Key Biscayne, Miami Open. Ulterior, după ce a pierdut dramatic tie-break-ul setului al doilea, Simona l-a chemat în teren pe Cahill cu care a avut un dialog incendiar: Halep: Uneori am nevoie de energie și simt că cer prea mult. Ăsta e caracterul meu. E ridicol! Cahill: Cum o să rezolvi asta? Halep: Nicio șansă să fac asta! Cahill: Nu? În regulă, spune tot ce ai în tine. Halep: Am servit la 5-4 cu două duble greșeli, am făcut două duble și în tie-break și am ratat toate mingile. Cahill: Ai câteva minute să scapi de toate aceste frustrări, spune tot, este în regulă. Halep: Nu vreau decât să joc, dacă cer prea mult… Cahill: Ce anume? Ce ceri? Fii clară, ce anume ceri, ce anume vrei? Joci împotriva unei adversare foarte bune (n.r Johanna Konta) și tenisul tău a fost superior în majoritatea timpului… Halep: Întotdeauna mă complic… Cahill: Poți să te critici singură, eu nu o să fac asta. Ai șansa să faci diferența acum, e tot ce pot să îți spun. Ai fost în postura asta de multe ori și de multe ori ai ieșit pe locul doi. Acum ai șansa să schimbi lucrurile. Depinde de tine. Tu decizi ce urmează. Dacă vrei să o iei pe calea asta, bine. Sau, îți poți pune prosopul pe cap, îți iei puțin timp pentru tine, așa cum faci în situațiile astea. Depinde de tine. Nu e nicio problema că ai spus lucrurile acestea, este în ordine. Și, dacă te învinge jucând un tenis foarte bun, îi strângi mâna la final și o feliciți. Halep: Chiar crezi că pot câștiga? Cahill: Cu siguranță cred că poți câștiga! Halep: Am făcut atât de multe greșeli în setul al doilea. Cahill: Nu mă cert cu tine pe tema asta! Vorbește cu tine pentru că numai tu poți răspunde la aceste întrebări, nu eu. Ai o șansă să rezolvi asta. Fă un meci fizic, ești o atletă mai bună ca ea. Nu mai lovi pe centru, fă-o să se miște. Orice șansă ai să lovesti pe unghi, profită, chiar dacă greșești. E primul turneu al anului la care ești la 100%, așa că e primul turneu la care ai ocazia să fii diferită.
Imediat după meciul pierdut cu Konta, Cahill a condiționat continuarea colaborării cu Halep numai dacă Simona va lucra cu un psihoterapreut. „A fost un şoc pentru mine şi nu m-am gândit decât că trebuie să schimb lucrurile” a recunoscut românca. Ea a lucrat cu un român, așa-zis mental-coach, numai că rezultatele catastrofale l-au determinat pe Cahill să-i recomande Simonei pe Alexis Castorri, americancă din Fort Lauderdale, Florida care a influențat, decisiv, câștigarea primului Grand Slam de către Andy Murray, la US Open 2012, după 4 finale majore pierdute consecutiv.
Cu o săptâmână înainte, românca cucerise titlul la Indian Wells, cel mai mare turneu câștigat din carieră la acea dat și în timpul căruia a început colaborarea cu Darren Cahill la recomandarea lui Victor Ioniță pe care Simona îl angajase odată ce acesta o antrenase pe Sorana Cîrstea;
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER