Opt dintre sportivii care reprezintă România la Jocurile Invictus au fost prezenți în week-end la confruntarea de FED Cup dintre tricolore și Canada, de la Cluj, pentru a le susține pe elevele lui Florin Segărceanu, care au rămas impresionate de forța, curajul și tăria de caracter a acestora.
În urmă cu un an, cei opt se aflau în lotul pe care țara noastră l-a deplasat în Țara Frunzei de Arțar, la Invictus Games, jocuri dedicate militarilor răniți din 18 armate NATO și partenere care au, astfel, șansa de a-și reface trupul și sufletul prin sport. Acolo, țara noastră, aflată la prima participare, a obținut patru medalii, dintre care una de aur.
Acum, bravii noștri militari răniți au ținut să fie alături de Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Raluca Olaru la Cluj-Napoca, încurajându-le încă dinaintea meciurilor de sâmbătă și duminică. De altfel, aceștia, aflați în pregătire pentru Invictus Games 2018 de la Sydney (20-27 octombrie), au fost prezentați chiar la deschiderea oficială a confruntării în fața celor 9.000 de spectatori aflați în tribunele Sălii Polivalente.
Prezența lor le-a emoționat pe jucătoare, Ana Bogdan, legitimată chiar la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, acolo unde se pregătesc o parte dintre sportivii Invictus, declarându-se impresionată de aceștia. „A fost o onoare să îi întâlnesc și sunt un exemplu pentru noi. Demonstrează că sunt niște caractere puternice și că nu și-au pierdut spiritul de luptători chiar și după rănile din război. Cu toții ar trebui să învățăm de la ei, să luptăm indiferent de condiții și situație. Le urez succes la Sydney”, a spus Ana Bogdan, locul 86 mondial și convocată în premieră la reprezentativa de FED Cup a României.
Pentru ediția din 2018, lotul lărgit al echipei României, coordonat direct de Ministerul Apărării Naționale, este compus din 45 de militari invalizi/răniți, înscriși la următoarele discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziția șezând. Pregătirea sportivă se desfășoară atât la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, club la care sunt legitimați militarii răniți, cât și la unitățile din care aceștia fac parte. Din cei 45 de militari care compun lotul lărgit, în urma unui sistem competițional, vor fi selecționați în echipa propriu-zisă 15 militari invalizi/răniți, care vor fi însoțiți la Sydney de echipa de coordonare a proiectului, antrenori, membri de familie, prieteni, precum și reprezentanți ai mass media militară și civilă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER