Anunț îngrijorător pentru Halep: „Se poate ajunge la intervenție chirurgicală”. Dezvăluirile medicului care a tratat-o pe Simona

Simona Halep (26 de ani) se pregătește să revină pe primul loc în ierarhia mondială, dar veștile privind starea ei de sănătate nu sunt cele mai bune. Vlad Predescu, unul dintre doctorii care a tratat-o pe Simona, a dezvăluit că accidentarea suferită de constănțeancă la Australian Open, care a recidivat la Doha, o poate scoate din circuit până după turneul de la Indian Wells (5-18 martie).

Planul Simonei a fost să renunțe la turneul de la Doha înainte ca accidentarea să se agraveze și să o țină departe de teren o perioadă mai îndelungată, iar mișcarea a venit ca o măsură de siguranță în vederea turneelor de la Indian Wells și Miami, ultimele importante înaintea începerii sezonului de zgură. Din punctul de vedere al lui Vlad Predescu, medic specialist în ortopedie, calculele ar putea fi, însă, date peste cap: „Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanță, durerile în astfel de situații sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanță, cum e și cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical. La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie și administrarea de antiinflamatorii. Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la șase săptămâni. Dacă recidivele sunt foarte dese, atunci se poate recurge și la intervenția cirurgicală. Asta doar în cazuri excepționale”, a declarat Predescu, pentru Adevărul.

Parcursul Simonei Halep la Doha s-a încheiat brusc după ce eleva lui Andrei Pavel a anunțat că se retrage de la turneul din Qatar din cauza durerilor insuportabile de la piciorul drept. Șicanată în timpul sfertului de finală câștigat contra lui CiCi Bellis, 6-0, 6-4, constănțeanca a anunțat la o oră de la încheierea partidei că se retrage de la competiția cu premii totale în valoare de 3,1 milioane de dolari.

„Azi a fost mult mai rău decât ieri și din această cauză am luat decizia să mă retrag. Nu e simplu, dar am vorbit cu doctorul meu și mi-a spus că nu am suficient timp să mă refac. Am stat în repaos doar câteva zile și îmi trebuie mult mai mult. RMN-ul arată că am lichid și tendinită la al patrulea deget. Trebuie să am grijă și trebuie să mă gândesc prima dată la sănătatea mea”, a fost declarația Simonei, la cald, pentru Digisport.

În termeni populari, Halep a suferit o inflamație la degetul patru al piciorului drept.

1. La Melbourne, în primul tur, Halep a suferit o accidentare la glezna stângă în meciul cu australianca Destanee Aiava. Din cauza suprafeței dure, Simona nu a putut patina ca pe zgură. Gradul de flexibilitate al piciorului scade, iar piciorul unei sportive e mult mai expus la accidentări. Așa a apărut entorsa din runda inaugurală. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani și-a mascat durerea pe tot parcursul turneului-maraton, dar efectele entorsei de grad I s-au simțit treptat.

2. Entorsa de la glezna stângă a obligat-o în următoarele zile să-și transfere toată greutatea corpului pe piciorul drept, punând astfel presiune pe talpa dreaptă. Decizia luată i-a modificat și aterizarea la serviciu VEZI VIDEO PROSPORT

3. Simona a decis să nu participe la meciul de Fed Cup cu selecționata Canadei după ce medicul Ștefan Irimia, specialistul care a consultat-o pe constănțeancă i-a recomandat să ia o pauză. „Pot spune că nu e foarte grav, dar dacă joacă acum, se poate agrava”, spunea Irimia pentru news.ro, pe 7 februarie.

Potrivit unor surse ProSport, RMN-ul „tradus” de medicul Ștefan Irimia indica lichid și tendinită la al patrulea deget.

4. Halep și-a încurajat colegele la Cluj Napoca din tribune și a decis să nu joace pentru a grăbi refacerea. Timpul însă s-a dovedit a fi insuficient, Simona a pus presiune la Doha pe piciorul drept pentru a-și menaja glezna stângă, dar durerile cauzate de inflamația de la degetul patru au forțat-o să abandoneze. Pe înțelesul tuturor, Halep a suferit o inflamație a flasciei plantare care acoperă degetul respectiv.

Flascia plantară este o formațiune anatomică conjunctivă care acoperă ca o cămășuță oasele labei piciorului. Această flascie are un rol nu numai mecanic, ci și un rol senzitiv și de nutriție a formațiunii anatomice respective.

Publicat: 19 02. 2018, 11:42
Actualizat: 19 02. 2018, 16:46