Așii scoicilor. Pavel, Copil și șorțul de bucătărie. Spectacol cu gust la BRD Năstase-Țiriac Trophy
- Chef Andrei Pavel, surpriza zilei la BRD Năstase-Țiriac Trophy
- Masterchef-ul Cătălin Scărlătescu i-a servit provocarea culinară: scoici la felul principal
- Horia Tecău nu a gustat… din „realizarea” bunului său prieten
- Andrei Pavel e actualul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României
BRD Năstase-Țiriac Trophy e un adevărat turneu. Nu numai de tenis. Dar și de evenimente… (ne)prevăzute, pline de sare și piper. Asemenea marilor competiții din străinătate, și organizatorii regalului din Cotroceni au asamblat o serie de momente care oferă o culoare specială traționalei competiții din Parcul cu Platani. Azi, în prima zi, unul dintre principalii poli de interes a avut loc la Corks Cozy Bar și nimeni n-a rămas cu un gust sălciu. Pentru că pe post de bucătari au fost doi tipi mereu pus pe șotii. Doi piloni ai tenisului românesc. Doi tipi care se hrănesc cu agitație, cu entertainement și cu tenis de înaltă clasă.
Echipament nou pentru Pavel și Copil
Andrei Pavel, Marius Copil, Martin Emmrich și Christopher Kas au lăsat tenisul pentru o bucătărie profesionistă, la BRD Năstase-Țiriac Trophy, și au gătit scoici, sub supravegherea atentă a lui Chef Cătălin Scărlătescu.”Astăzi, veți găti ca un Chef” i-a anunțat de la început masterchef-ul Cătălin Scărlătescu pe cei patru invitați speciali ai standului Corks Cozy Bar. Andrei Pavel, primul ajuns, și-a intrat repede în rol. A înșfăcat primul șorțul negru, de bucătar. Și pentru că Marius Copil ezita, făcându-și de lucru pe telefon, i l-a luat și pe al lui, punându-i-l în față și forțându-l să intre mai repede în joc.
235 km/h e viteza maximă atinsă de o minge servită de Marius Copil, românul cu cel mai iute serviciu din circuitul ATP
Specialiștii de la dublu, Martin Emmrich și Christopher Kas, au făcut echipă și în bucătărie, motivându-se unul pe altul, în încercarea de a îmblânzi cuțitul foarte ascuțit. Pe rând, toți au tăiat ceapă verde și roșii cherry, alese din mini-taraba mutată în complexul Arenelor BNR. Cu multe indicații de la bucătarii prezenți la stand, cu câteva sugestii venite de la asistență și vreo două demonstrații explicite despre cum se folosesc diferitele ustensile, jucătorii au ajuns la tigăi, unde, peste legumele clocotite, chef Scărlătescu a aruncat scoicile și verdeața.
Pavel nu și-a pierdut din… precizia loviturii de dreapta.
Tecău nu s-a încumetat să guste măncarea preparată de Andrei Pavel și Marius Copil
Aflat în trecere prin fața „cortului provocărilor”, cu termobagul plin de rachete în spate, Horia Tecău a fost la rândul său provocat de Andrei Pavel să guste scoicile aburinde. A privit neîncrezător, a ezitat, apoi, amintindu-și repede că a fost la restaurant, a refuzat făcând complice cu ochiul. „Singurul defect al acestor scoici este că sunt prea bune și nu te mai oprești din mâncat„, a glumit Pavel, complimentat de Chef Scărlătescu pentru isprava sa.
Articol scris de Cezara PARASCHIV
Foto: Cezara PARASCHIV