Australian Open 2018 | Kerber zboară înapoi în Top 10, sub bagheta fostului antrenor al Simonei Halep. Iată cât de bună a fost nemțoaica și o reacție sugestivă
Madison Keys s-a ciocnit, în sferturile de finală de la Australian Open, de o „girl on fire” mai ceva decât își imaginase chiar și Alicia Keys în 2012, când a scris melodia ce avea să devină hit și să vândă peste două milioane de copii doar în Statele Unite. Angelique Kerber, o jucătoare de contră fantastică, a frânt total jocul lui Keys: dacă în primele trei meciuri de la Australian Open 2018, americanca a servit, în medie, cu peste 185 km/h pe prima minge, în fața lui Kerber media a scăzut la 160 km/h. Brad Gilbert remarca, tranșant, că Madison Keys a arătat fix ca în finala de la US Open, din 2017, însă doar din cauza evoluției excelente a nemțoaicei – în condițiile în care, oricum, Madison suferă în fața acestui tip de counter punchers.
Foto: Ben Solomon/Tennis Australia
Pe scurt, Angelique Kerber a lovit decisiv de 13 ori: de 4 ori cu forehandul, de 2 ori cu reverul – de pe linia de fund a terenului, de 2 ori cu voleul, de 2 ori cu passing-ul, o dată cu lobul, o dată cu asul și o dată cu smash-ul. A returnat 35 dintre cele 46 servicii lansate în partidă de Keys și s-a impus cu 6-1, 6-2 în 51 de minute. Această victorie pe repede-înainte o propulsează, alături de celelalte nouă victorii din 2018 care îi aduc puncte WTA (de la Sydney și Australian Open), înapoi în Top 10, pentru prima dată după august 2017. Kerber are alte patru victorii din tot atâtea meciuri jucate la Cupa Hopman – care completează un start de an stelar – cu 14 victorii la simplu din 14 meciuri jucate.
Relația lui Angie Kerber cu Australian Open-ul seamănă cu cea pe care Simona o are cu Roland Garros-ul: ori pierde până în optimi, ori merge până la capăt: este doar al doilea sfert de finală jucat de Angie la Melbourne, după 2016 – an în care a și jucat finala și a luat acasă trofeul. Însă în acest moment, cea mai importantă relație pentru Kerber este cea care îl implică pe Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep.
La final de 2017, Angie Kerber a intrat în hora schimbărilor de antrenori: s-a despărțit de conaționalul Torben Beltz, care a migrat către loja croatei Donna Vekic, apoi l-a angajat pe belgianul Fissette – ‘ex-ul’ Simonei Halep și omul care a dus-o pe româncă în prima finală de Mare Șlem a carierei – în 2014, ajuns în Germania via Marea Britanie, din echipa Johannei Konta (care și-a atins cea mai bună clasare WTA a carierei sub îndrumarea sa).
Sub bagheta lui Wim, Kerber este neînvinsă.
Sub bagheta lui Wim, Kerber a obținut victoria carierei cu numărul 75 în fața unei sportive din Top 20. Și deja, în 2018, are de trei ori mai multe victorii la sportivele din Top 20 față de 2017 (3 la 1).
Sub bagheta lui Wim Fissette, Kerber a cedat doar 16 game-uri în patru meciuri la Australian Open, scoțând din calcul ‘scăparea’ din optimi, contra lui Su-Wei Hsieh. Paralela cu 2016 este însă puternică: și atunci, Angie naviga lin, rapid și ușor pe culoarul său spre finala cu Serena Williams, având un singur hop – un 6-7, 7-6, 6-3 cu Misaki Doi în primul tur. E adevărat, în 2016 a și avut de salvat minge de meci în acel prim tur de poveste, în timp ce în 2018 a fost la 3 mingi de eliminare împotriva lui Hsieh.
Sub bagheta lui Wim Fissette, Kerber a cedat doar patru puncte pe primul serviciu în fața singurei jucătoare din Top 20 pe care a întâlnit-o până acum la Australian Open 2018 și i-a dat șah mat Șarapovei cu 6-1, 6-3.
Sub bagheta lui Wim Fissette, Angelique Kerber este mai puternică decât era în 2016 – spun deja analiștii, în frunte cu Ben Rothenberg.
20 de greșeli neforțate a comis Madison Keys în meciul din sferturi contra nemțoaicei Kerber.
Angelique Kerber își așteaptă acum viitoarea adversară, având mult timp de refacere. Va lupta pentru un loc în finală cu învingătoarea blockbusterului zilei a zecea de la Australian Open 2018, dintre Simona Halep (1 WTA) și Karolina Pliskova (6 WTA).