AUSTRALIAN OPEN | SIMONAstrala. Halep face o semifinală strălucitoare, cu răsturnări dramatice de scor, își supune emoțiile și extrage formula magică. Cronica meciului celor 50 de lovituri câștigătoare

AUSTRALIAN OPEN | SIMONAstrala. Halep face o semifinală strălucitoare, cu răsturnări dramatice de scor, își supune emoțiile și extrage formula magică. Cronica meciului celor 50 de lovituri câștigătoare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep – Caroline Wozniacki este finala feminină de vis de la Australian Open 2018, între primele două favorite, care, în plus, se vor lupta și pentru bonusul de numărul unu mondial. Și ce greu a fost pentru Simona pasul spre finală: 6-3, 4-6, 9-7 cu Angelique Kerber!

Sâmbătă, de la ora 10:30, două fete aparținând generației ’90 se vor duela pentru a-și adăuga numele, în premieră, pe lista câștigătoarelor de turnee de Mare Șlem. Doar pentru una dintre ele, a treia finală a carierei va fi cu noroc. Simona Halep, numărul unu mondial, are două meciuri de titlu pierdute la Paris, la Roland Garros. Caroline Wozniacki – două meciuri de titlu pierdute la New York, la US Open. Oricare va câștiga, o va fi face după ce a avut de salvat mingi de meci de-a lungul primelor șase meciuri: 2 – Wozniacki (turul doi – cu Jana Fett), 5 – Halep (3 cu Lauren Davis, în turul 3, 2 cu Kerber – în semifinală).

Simona Halep a pășit pe potecă de spini.

A luat un start de meci cum nici un sciitor de gen SF nu ar fi așternut pe hârtie: 13 minute pentru 5-0. Nu a atacat în valuri, dar nici nu a stat retrasă. A deschis desaga pentru cele opt erori directe ale unei umbre a formidabilei Kerber. 8 greșeli în 3 game-uri! O Kerber care se pripea, ataca fără știe prea bine de ce. A unei Kerber care a avut emoții. A fost un start lansat, ca o străfulgerare.

Brusc, steaua a căzut din înaltul cerului. Aveam un meteorit: serviciul Simonei a dat rateu. Dublă după dublă, de parcă nici Simona nu înțelesese cum de poate fi atât de singură pe tabelă. Kerber s-a trezit din pumni și a luat-o la pumni pe Halep. Adică a pasat-o la foc automat. Break-ul la zero al nemțoaicei a fost urmat de un game cu cinci lovituri câștigătoare. Aproape două ore mai târziu, tot 5 winners într-un game se dădeau și la 7-7 în decisiv.

Distanța dintre cele două game-uri…. astronomică.

Kerber intra în meci, Simona se clătina. Când al doilea break intra în contul nemțoaicei – cine nu s-a speriat? Emoții pe teren, emoții în tribună, emoții în fața ecranelor. La 5-3, Simona Halep a crezut din nou. Și i-a fost mai ușor pe retur să închidă manșa. În 25 de minute.

6-3. Jumătatea distanței? Teoretic. Practic… 25 de minute din totalul de 2 ore și 21 minute.

Setul doi. Simona știe că trebuie să fie agresivă. E decisă. Încarcă forehandul. O atacă, o plimbă pe Kerber. Și o lasă la trei game-uri distanță de eliminare. Cahill… e mândru? Da, dr pare și mai tensionat decât o coardă din racheta Simonei.

Și Kerber dă drumul la forehandul ei. Începe să facă puncte care, pe rând, sunt trimise spre selecția zilei. Care este mai bun? La final, știm că va fi cel din final de set trei, de la 3-5, prin care îi face break Simonei și ține lupta aprinsă. Până atunci… Ochiul de Șoim arbitrează puncte, smulge suspine. Simona se agață de fiecare game de serviciu advers, luptă pentru fiecare punct, dar la 4-4, efortul unei reveniri de la 0-30 e zădărnicit de două lovituri de rever care refuză să o asculte. Îl caută pe Cahill. Steaua ei parcă a căzut. Și totuși, ca în cântec, stele care cad – nu pier.

Asta chiar dacă Kerber a luat setul doi, 6-4 și merge în decisiv. Atuurile sunt trecute din nou în coșul ei: mai puțină oboseală, mai puține semne de întrebare legate de fitness, mai multă siguranță pe serviciu. Simona lasă la iveală un semn de frustrare, care dă mai multe motive de îngrijorare.

Pentru că toată lumea știe cum se poate rostogoli un meci de-al ei la Australian Open. De la Cibulkova, Makarova…

Nu însă și joi, la Australian Open 2018. Nu când Simona este numărul unu. Un număr unu care și-a respectat statul și a avut parcă doar adversare alese pe sprânceană în acest turneu.

Începe decisivul. Și totul pare în zadar. ca rezistența în Star Trek împotriva borgilor…

… când Kerber face break cu un punct WOW!, în care Halep a mers la fileu pentru a recupera o scurtă, a sprintat apoi spre linia de fund pentru a recupera o minge trimisă în terenul gol, apoi până și lobul a prins terenul, iar mingile s-au transformat în baloane… când mingea sare aproape de două ori cât Halep și tot ajunge înapoi la Kerber, iar Simona aleargă 110 metri și tot pierde break… pare sfârșit.

Nu pentru Simona la Australian Open 2018. Halep a acceptat, răzbunându-se cu retur decisiv în lung de linie. Timpul curge, numărul loviturilor câștigătoare ajunge la 50. Corpurile celor două încep să protesteze. Ar scârțâi, dacă ar avea permisiunea. Misiunea e însă misiune.

Vopseaua din linii ar sări și ea de la locul ei. Simona însă are break. 5-3. Smuls. Dar iar vine un punct fabulos la minge de break pentru Kerber. Un rever câștigător tras la disperare, într-un unghi imposibil. Simona acceptă cu greu, dar o face. Și refuză să renunțe. în câte minți s-or fi strecurat imagini ale meciurilor trecute?

E 5-4 pentru Simona și pare că, la fel ca în setul întâi, Simona va închide pe retur.

Două mingi de meci. Pe prima, Halep nu a avut ce face, pentru că reverul lui Angie a fost fenomenal, însă pe a doua a ratat ținta, de pe rever. Ea a ratat. E o doză de rătăcire în privirea ridicată spre Darren Cahill. Nu îi vine să creadă. Și totuși, luptă mai departe, o mai întoarce de două ori pe Kerber de la minge de game la egalitate, dar până la urmă, este game nemțesc.

Însă Kerber este o campioană veritabilă și nu se oprește după game-ul pe serviciu. Mai adaugă în coadă un break. Când se așează la linia de serviciu, este momentul de totul sau nimic. Este rândul ei să servească pentru calificare, la 6-5. De fapt, la 40-15, Simona dă start ofensivei. Construiește, agresiv, cu multă inteligență. Și trece hopul. A surprins-o din nou pe Kerber. care deja dă semne de oboseală. Ca și Simona.

Halep strânge din dinți la serviciu. S-a calmat. S-a liniștit. Nu vede linia de finiș, pentru că nu există. Linia de finiș se pune după ce ai trecut-o. Cedează doar două puncte în următoarele două ture de serviciu.

Aici, luptătoarea noastră a fost mai bună. Poate s-a răzbunat ceva din trecut. Poate a fost vorba doar despre învățămintele trase din acele meciuri. Atitudinea, clar, a fost fantastică.

9-7 Este scorul cu care Simona Halep a învins-o pe Kerber, în decisiv. Jucătoarea de neatins în 2018. 9-7 este scorul unui meci uriaș din istoria recentă a tenisului mondial. Este scorul finalei din 2008, de la Wimbledon, când Nadal l-a învins în templu pe Federer. Atunci, a fost o predare de ștafetă. Dacă sâmbătă, Simona o învinge pe Kerber, atunci se va putea vorbi retroactiv despre o predare de ștafetă, simbolică, între campioane. Deocamdată, este scorul care îi permite Simonei să viseze. Care ne permite nouă, tuturor, să visăm.

50 Este cifra meciului. Atâtea lovituri câștigătoare a trimis Simona Halep pe lângă Angelique Kerber. În sfârșit, după finalele de la Australian Open, și-a luat soarta în mâini și a atacat. Și doar așa a fost să fie.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să audă
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să audă
Puștiul care plângea în 2012 pentru FCSB are o nouă echipă: unde evoluează acum
Puștiul care plângea în 2012 pentru FCSB are o nouă echipă: unde evoluează acum
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Călin Georgescu e pe primul loc!
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Călin Georgescu e pe primul loc!
Gigi Becali anunţă o răsturnare de situaţie pentru turul 2 în cursa prezidenţială! Ar fi alt lider după rezultate:
Gigi Becali anunţă o răsturnare de situaţie pentru turul 2 în cursa prezidenţială! Ar fi alt lider după rezultate: "El…
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”! S-a schimbat total
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”! S-a schimbat total
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Mircea Geoană, după exit-poll:
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales pentru această zi!
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales…
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de…
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
×