Cu antrenor abia angajat două luni, Sorana Cîrstea (32 de ani) l-a avut în tribună pe australianul Darren Cahill, cel care i-a schimbat viața Simonei Halep.
Antrenor al italianului Jannick Sinner, Cahill a stat în cel mai retras loc cu putință existent în tribuna terenului numărul 16. Acolo unde Sorana Cîrstea a apucat să ia un prim set Yuliei Putintseva și să o conducă pe kazaha de origine rusă cu 2-1 în manșa secundă.
La câteva scaune, dar pe un alt rând de noul antrenor al lui Cîrstea, Thomas Johansson, australianul care a făcut din Halep numărul 1 mondial și câștigătoare la “Roland Garros 2018” a evitat să ia loc în vecinătatea tehnicianului suedez.
Cu o pălărie care i-a garantat discreția, Darren Cahill a stat mai aproape de managerul Soranei, spaniolul Eric Molina, unul dintre cei mai apreciați arbitri de scaun din ultimul sfert de veac și ex-director al Federației Internaționale de Tenis.
Fără să interacționeze cu staff-ul lui Cîrstea pe parcursul celor 47 de minute până ce partida Soranei cu Putintseva să fie întreruptă de o scurtă furtună apărută după temperaturi de aproape 40 de grade Celsius la umbră, Cahill a schimbat vorbe cu managerul româncei dar nu și cu Johansson, odată ce meciul a fost suspendat din cauza vremii.
Cahill a preferat să o urmărească pe Sorana Cîrstea pe terenul 16 chiar daca pe arena centrală “Rod Laver” Andy Murray și Matteo Berrettini disputau un set cinci dramatic.
Sorana a fost prima româncă pregătită de Darren Cahill, australianul fiind coordonatorul unui proiect finanțat de “Adidas” și în baza căruia consilia jucători ATP și jucătoare WTA pe care colosul mondial producător de echipament sportiv îi avea, contractual, în portofoliu.
De altfel, Cahill a ajuns să o antreneze pe Halep exact la finalul programului “Adidas” al cărui sfârșit ca proiect a coincis cu “Turneul Campioanelor” de la Singapore.
Eliminată în grupele “Masters-ului” din 2016, Simona a rămas în Singapore atât cât contractul lui Cahill cu “Adidas” să expire la sfârșitul ediției “WTA Final” și să semneze angajamentul cu antrenorul australian pe care-l cunoscuse cu ajutorul lui Victor Ioniță, ex-tehnician al lui Halep și Cîrstea.
Culmea că, exact după ce Ioniță i-a făcut cunoștință cu Cahill la Indian Wells 2015, Simona a cucerit primul ei mare turneu din carieră în California, concurs catalogat ca fiind al 5-lea “Grand Slam”.
Asta după ce în 2013, Cîrstea a făcut al doilea cel mai bun sezon al ei dupa cel din 2009, an în care a jucat sfert de finală la “Roland Garros”: acum un deceniu, cu australianul antrenor, Sorana a pierdut finala cu Serena Williams de la Toronto după ce le eliminase pe Caroline Wozniacki (10 WTA la data respectivă), Jelena Jankovic (14 WTA), Petra Kvitova (7 WTA) și Na Li (5 WTA).
“Darren a venit în pauza de la 4-3 din setul secund şi mi-a arătat o fetiţă din tribune. M-a întrebat: Unde vrea ea să fie ? Eu i-am răspuns: Aici, în locul meu !
Aşa că Darren mi-a replicat: Ok, deci pentru asta eşti aici. De asta munceşti atât de mult. De asta ai sacrificat totul, pentru astfel de momente. Nu există niciun alt loc în lumea asta unde ţi-ai dori să fii.
Acele cuvinte n-au avut nimic de a face cu tenisul, a fost un discurs pur motivaţional. Atunci mi-a luat toată presiunea de pe umeri. Sunt aici să joc, să mă bucur, să dau tot ce am mai bun. Poate că Petra este mai bună decât mine, dar nu o să mă predau. O să lupt până la ultimul punct, mi-am zis.
Îi datorez multe lui Darren pentru acea victorie cu Kvitova de la Toronto. A fost incredibil” a dezvăluit Sorana ai cărei colaboratori au fost angajați de Halep: Theo Cercel (preparator fizic al cărui băiat este botezat de părinții lui Cîrstea), Victor Ioniță sau Darren Cahill dar și pe Adrian Marcu (foarte bun prieten al familiei Soranei).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER