Bianca Andreescu și-a trecut numele în cărțile de istorie ale US Open-ului, devenind doar a 11-a jucătoare din Era Open care, la debutul în turneul de la New York, a acces în sferturi. Printre jucătoarele active, doar Venus Williams și Belinda Bencic au mai reușit să se califice pe tabloul final de 8 la prima participare a lor la Flushing Meadows.
Născută din părinți români, reprezentanta Canadei a oprit, luni, în sesiunea de seară de pe Arthur Ashe Stadium, parcursul americancei Taylor Townsend.
Bianca Andreescu a jucat calificări pentru US Open la ultimele două ediții, 2017 și 2018, fiind învinsă de fiecare dată încă din primul tur. În 2019, după ce a reușit câte o victorie la Australian Open și Roland Garros, ratând Wimbledon-ul din cauza problemelor fizice la umăr, Bianca a legat deja patru victorii la New York, confirmând relația excelentă cu hard-ul american, pe care cunoștea și alte satisacții: prim trofeu în seria WTA 125 k – la Newport Beach și titlu la Indian Wells.
Helen Cawley
Sportiva din Australia debuta la US Open în 1970, la 24 de ani, când se afla deja la jumătatea carierei, anunță site-ul oficial al turneului american. la granița Erei Open turneele din America și Australia era adesea sărite din calendarul competițional de anumiți sportivi, astfel încât Cawley adunase deja alte 16 prezențe pe tablourile principale la Grand Slam-uri. Fără set pierdut până în sferturi, Cawley era învinsă de legendara Margaret Court cu dublu 6-2.
Chris Evert
În 1971, Evert lua circuitul pe sus reușind, la 16 ani și la debutul absolut în turneele de Mare Șlem, să ajungă până în semifinale, fiind învinsă de Billie Jean King. În 19 participări pe tabloul principal, Evert nu a pierdut niciodată înainte de faza sferturilor la US Open, câștigând 6 titluri și jucând alte trei finale.
Zena Liess
În 1976, Liess, în vârstă de 17 ani, aduna patru din totalul de 7 victorii ale carierei în Grand Slam-uri. Liess beneficia de un abandon în turul doi, fiind apoi învinsă în sferturi de Dianne Balestrat, din Australia.
Tracy Austin
Tracy Austin a debutat la US Open la 14 ani. Doi ani mai târziu ea avea să stabilească recordul pentru cea mai tânără câștigătoare.
Pam Shriver
Pam Shriver reușea, ca debutantă la 16 ani, în 1978, să joace singura finală de Grand Slam a carierei în proba de simplu. Shriver avea să se afirme mult mai net ca specialistă a întrecerilor de dublu, fiind considerată una dintre cele mai bune jucătoare de dublu ale decadei.
Barbara Gerken
În 1981, Barbara Gerken debuta la US Open după ce trecuse de calificări. Până în ziua de astăzi, este una dintre doar patru qualifiers ajunse în sferturi la US Open.
Gretchen Magers și Bonnie Gadusek
US Open 1982 este singura din istorie la care două debutante pe tabloul principal au acces în sferturi. Magers a învins două favorite – pe Mima Jausovic și Wendy Turnbull. Gadusek, care debutase în sportul de performanță ca o potențială gimnastă de lot olimpic, a condus-o în sferturi 1-0 la seturi pe Chris Evert, cedând însă mai departe 12 dintre următoarele 13 game-uri disputate.
Venus Williams
Venus Williams a avut un debut mult mai impresionant la US Open decât sora ei, Serena. Cu emoții în partida inaugurală, adjudecată 5-7, 6-0, 6-1 în fața letonei Larisa Neiland, Venus a continuat cu o evoluție impresionantă în turul doi, cu un cedat un singur game, iar în optimi o învingea dramatic pe Irina Spîrlea în celebra semifinală din 1997 în care cele două erau să intre una în alta la un schimb de terenuri. În finală, Venus se înclina însă în fața numărului unu mondial, Martina Hingis.
Agnes Szavay
În 2007, Agnes Szavay repeta isprăvile Zenei Liess și a lui Pam Shriver, trecându-și în CV la debutul la New York ceea ce avea să rămână cel mai bun rezultat al carierei în Grand Slam-uri. Reprezentanta Ungariei trecea de două favorite – Michaella Krajicek și Nadia Petrova, fiind învinsă în sferturi de cea care apoi avea să câștige trofeul, Svetlana Kuznețova.
Belinda Bencic
O posibilă adversară pentru Bianca Andreescu în semifinalele US Open 2019, Belinda Bencic încheia la 17 ani un tur complet în turneele de Mare Șlem. Până la această ediție a întrecerii de la Flushing Meadows, sfertul jucat de Belinda la US Open 2014 a fost cel mai bun rezultat al carierei sale în Grand Slam-uri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER