Trafic blocat în aproprierea Sălii Polivalente, cozi de sute de metri la intrarea în sală, multă agitație, dar și mult entuziasm. Așa a arătat orașul de disputare a meciului dintre România și Cehia. Un sentiment de emoție cumulată cu nerăbdare plutea în aer. Din când în când, câte un bătrânel ieșit în parc la plimbare sau un taximetrist întreba ce se întâmplă. „Joacă Halep!”, era răspunsul aruncat în fugă, de un trecător grăbit să nu piardă primele schimburi de mingi. Tenisul a devenit „sportul rege” în Cluj Napoca, pentru niște oameni neobișnuiți cu partide de asemenea importanță. Se ajunge greu la sală, nimeni nu are răbdare, iar agitația crește cu fiecare metru parcurs.
Fanatici și emoționați
Se deschide ușa și te „lovește” frenezia celor cărora li s-a îndeplinit un vis. Meciul începe și începe și lupta interioară a suporterilor, care se dă între dorința de a striga „Hai Simona!”, cu gândul că ea chiar va auzi scandarea, și „regula tăcerii” din timpul jocului. Vezi oameni încărunțiți care își strâng haina puternic în mâini, de emoții sau copii care uită de popcorn și suc și privescu cu gura căscată. Sunt oameni care poate fac la fel și în fața televizorului, când joacă Simona Halep, iar acum își trăiesc momentul lor. Clipa de glorie a suporterului care își vede favoritul în carne și oase. Meciul e strâns, bucuria e intensă, dar de moment, la fel ca dezamăgirea. Culmea, parcă toți așteaptă pauzele de joc, pentru a răbufni, iar sentimentul că peste 7000 de oameni trăiesc în același moment senzații similare îi face să „erupă” și mai tare. Pe câteva scaune sunt suporterii Cehiei. Au steaguri, scandări pregătite, cântă la trompetă. Au experiența meciurilor mari și pentru ei totul pare o distracție. Românii nu-i înțeleg. Ei își iau în serios rolul și simt că, poate pentru prima dată de când o urmăresc pe Halep, o pot ajuta să câștige.
Lecția dură a dezamăgirii
Primul set e ca un vis pentru suporterii români. Halep câștigă după o luptă nebună și entuziasmul atinge cota maximă. Apoi se simte însă lipsa de experiență a unui public care empatizează prea mult cu idolul lui. Căderea în joc a Simonei schimbă și entuziasmul fanilor în deziluzie. Scandările devin tot mai timide, iar energia fanilor se scurge cu fiecare punct al lui Pliskova. Jocul e pierdut, iar fiecare dintre cei peste 7000 de spectatori simte că și el a pierdut acest meci, dar câștigă două lucruri importante. Câștigă o amintire inegalabilă și învață să devină suporter al unui sport care nu le mai este interzis clujenilor, la cel mai înalt nivel.
Nebunia biletelor, pe Facebook
Meciul cu Cehia a fost și momentul în care clujenii au arătat ce înseamnă Simona Halep pentru România. Cele 7000 de bilete s-au evaporat încă din decembrie. Majoritatea și-au cumpărat bilete pentru a o vedea pe a treia jucătoare a lumii, iar asta s-a putut observa perfect în perioada în care aceasta a anunțat că se va opera la nas și nu va participa la această partidă. Imediat, pe pagina de facebook a partidei, au apărut zeci de mesaje în care mulți posesori de bilete își vindeau locurile la meci. Unii chiar la jumătate de preț. Cei care au apucat să le vândă aveau să primească o „lovitură” grea. Halep s-a decis să participe la meci, iar efectul pe aceeași pagină de facebook a fost invers. Au apărut sute de mesaje în care se cereau bilete. Asta pentru că, în acest moment, tenisul românesc are un singur nume pentru publicul larg: Simona Halep.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER